Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Левски (София)Локомотив (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Радостин Василев: Не приемам Борислав Михайлов за президент на БФС, има ли основание - отнемаме им лиценза

Радостин Василев: Не приемам Борислав Михайлов за президент на БФС, има ли основание - отнемаме им лиценза

Topsport.bg

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели мнение за случващото се в БФС. Юристът обяви, че не може да приеме Борислав Михайлов за президент на футболния съюз и обясни защо.

"99% от обществото ни е наясно какво се случва във футболния ни съюз. Аз нямам право да заемам позиция. Нито съм за Бербатов, нито съм срещу някой, но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство.

Защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА и ФИФА, и от спонсор. Има петиция при нас от 100 клуба изключени. Този човек не разбира, че за да тръгне футбола трябва да направи един честен конгрес", коментира той пред "Евроком".

"Държавата, в мое лице като министър на спорта, има ли основанията в закона, ще им отнеме лиценза. С всички последствия от това", каза министърът.

"Четири месеца сме в окопна война. По-скоро сме в някакъв партизански окоп. Отвсякъде попълваме дупки, спираме нападения", продължи Василев.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Локомотив
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Пирин
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948