Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

РАЗКРИТИЕ: От 9 септември името ЦСКА ще може да се използва отново

РАЗКРИТИЕ: От 9 септември името ЦСКА ще може да се използва отново

Novsport

Стана ясно от коя дата вече ще може официално да се използва името ЦСКА. Това може да се случи от 9 септември 2021 година.

Тогава се навършват пет години от фалита на автентичния ЦСКА. Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да полза тази регистрация, информира Гонг.

В момента официалното име на клуба от стадион "Българска армия" е Професионален футболен клуб ЦСКА-София ЕАД, а на "червените" от стадион "Васил Левски" – Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 ЕАД.

Припомняме, че през 2018 година клубът на Гриша Ганчев плати 8 милиона лева за активите и емблемата на фалиралото дружество.

Дали обаче през есента няма да се стигне до прецедент да има два клуба от столицата с официално наименование ЦСКА, е въпрос, по който могат да се произнесат юристи.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948