Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

РАЗКРИТИЕ: Пак свиват бюджета в Левски

РАЗКРИТИЕ: Пак свиват бюджета в Левски

Novsport

На Левски ще сму се налложи за пореден път да стяга коланите. Такива са реалностите към момента на "Герена". За лятото се планира поредното орязване на бюджета на клуба. Финансовото състояние на сините продължава да не е никак добро. Индикации за това нещо дойдоха през миналата седмица, когато част от чужденците на тима пуснаха официални писмо до УЕФА, в които сигнализират, че имат да получават по три заплати.

Очаква се скоро те да получат по едно от дължимите възнаграждения. Това ще се случи, когато на "Герена" пристигне първия транш от продажбата на нидерландския нападател Найджъл Робърта в американския Ди Си Юнайтед. Шефовете на Левски обаче планират с по-голямата част от сумата, която ще бъде около 700 хиляди долара, да погасят стари задължения към вече бивши свои играчи и служители.

След като през зимата Левски продаде Робърта и бразилското крило Паулиньо, бюджетът за заплати бе свит с 250 хиляди лева на месец. Това обаче не е достатъчно, защото клубът изпитва затруднения да ги покрива. Затова и след края на сезона ще има освобождаване на футболисти. Най-голямото желание е да се стигне до раздяла с ганаеца Насиру Мохамед, който е момента е най-скъпоплатеният футболист на сините.

Надеждите на ръководството на клуба са, че ще завърши с успех преговорите за подписване на договори с още -големи спонсори. Водят се разговори с две букмейкърски компании, които иска да стъпят на българския пазар. Контракти обаче ще бъдат сключени само ако те получат лиценз да развиват дейността си на наша територия.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948