Рой Херман отказва да скъса договора си с Ботев (Пд)

Рой Херман отказва да скъса договора си с Ботев (Пд)

Topsport.bg

20-11-2023, 16:20

Ботев (Пд) търси начин да се раздели с израелския защитник Рой Херман. Той бе изваден от състава и пратен да тренира с втория тим на "жълто-черните", след като се оказа ненужен за новия треньор Душан Керкез.

Израелският бранител обаче получава много солидна заплата, плюс бонуси и няма намерение да се лишава от тях. Той е обяснил на шефовете, че не е съгласен да напусне и ще остане поне до лятото. Херман е обяснил желанието си с войната в Израел и невъзможността да се върне и да играе в клуб от родината си. Договорът му с Ботев изтича през 2025 година.

Херман се надява, че нещата в Израел ще се успокоят до средата на следващата година и тогава той ще може да подпише с местен клуб. Интерес към него е имало от Апоел Беер Шева, където играе българският халф Йоан Стоянов. Херман и Стоянов имат договори с една и съща мениджърска агенция, което би улеснило евентуален трансфер. Преди всичко обаче първенството на Израел трябва да се поднови след войната в ивицата Газа.

Подобен казус има и другият пловдивски клуб - Локомотив. Там пък не могат да се отърват от сърбина Милош Петрович. Според източници от "Лаута" защитникът получава 10 000 лева на месец без да играе, припомня "Мач Телеграф".

Източник: Topsport.bg