Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Ръководството на Ботев (Враца) получи вот на доверие

Ръководството на Ботев (Враца) получи вот на доверие

Novsport

Оперативното ръководство и спортно-техническият щаб на Ботев Враца получиха единодушна подкрепа от членовете на Общото събрание и ще продължат своята работа. Клубните легенди, представителите на фен-клуба и подкрепящите Ботев местни бизнесмени застанаха зад ръководството на проведеното редовно отчетно-изборно събрание. Целите пред клуба остават непроменени - запазване на мястото в елита, преподписване на договорите с ядрото от футболисти, постепенно интегриране на младите момчета от дублиращия отбор и класиране в Елитната група U17.

Като основен успех през изминалата година бе определено изплащането на цялата главница от дълга към НАП - над 500 000 лв. и постигането на дългосрочно споразумение за разсрочване на оставащите лихви до 2024 г. Най-хубавото е, че с всеки месец този наследен през 2015 г. дълг намалява и сме сред малкото професионални клубове, които не дължат нито стотинка на своите играчи, треньори и служители, отчете председателя Христо Илиев. На събранието бе решено да стартира благотворителна инициатива, чрез която да бъдат набрани средства за реконструкция на един от тревните терени, където да се готвят деца от школата. В момента игрището е в лошо състояние и е практически неизползваемо.

Трябва да се постави напоителна система и дренаж, да се заравни с нов почвен слой и да се засее трева, подходяща за тренировъчни натоварвания. Утре (21 април) в 12 часа пред стадион "Христо Ботев" ще бъде открита паметна плоча в чест на основателите на клуба. С това ще бъде дадено начало на серия събития отбелязващи 100 годишнината на Ботев. Централното събитие, което бе планирано за края на месец май, ще бъде отложено за лятото, поради COVID ограниченията.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948