Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

СЕНЗАЦИЯ: Тръмп потвърди Домусчиев за лечението на коронавируса

СЕНЗАЦИЯ: Тръмп потвърди Домусчиев за лечението на коронавируса

Novsport

Американският президент Доналд Тръмп потвърди тезата, че в комбинация лекарствата хидроксихлорохин и азитромицин могат да лекуват коронавируса.

Тя бе споделена и от лекуващия се в момента от COVID-19 собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев, който днес дари 100 опаковки хлорохинов фосфат.

В четвъртък директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул съобщи, че е комбинирал две лекарства, за да лекува коронавирус, а това е дало ползотворен резултат при много от пациентите.

„Хидроксихлорохин и азитромицин, приемани заедно, имат огромен шанс да станат най-голямото оръжие срещу коронавируса и да обърнат нещата в наша полза“, коментира Доналд Тръмп.

„Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ е направила и невъзможното – затова благодарим! Надяваме се, че тези препарати ще започнат да се използват веднага, защото хората умират! Затова – действайте бързо и нека Бог да благослови всички!“

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село