Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Славиша: Не мога да опиша с думи тази победа, въпреки всички проблеми

Славиша: Не мога да опиша с думи тази победа, въпреки всички проблеми

Novsport

"Тази победа не мога да я опиша с думи. Супер е, че започнахме с успех, въпреки всички проблеми, които имахме в трудния период!“

Така започна своя коментар Славиша Стоянович, дебютирал повторно начело на Левски с домакинска победа 1:0 над Локомотив (Пловдив).

Срещата бе първа официална за „сините“ след едномесечно прекъсване заради многото заразени футболисти от коронавирус на „Герена“.

„Такава е моментната ситуация, това е футболът. Трябва първо да запазим нашето здраве. Бяхме компактни и дисциплинирани. Вижда се, че не сме в оптимално състояние. Трябва да се успокоим и да се възстановим за следващия мач", посочи наставникът на Левски.

„Мотивацията и дисциплината днес бяха много важни. През втората част се видя, че не сме в оптимално състояние. Момчетата дадоха всичко себе си. Имаше добра комуникация между линиите. Скамейката не е много дълга. В някои линии нямаме алтернатива. Дано по-бързо да се завърнат останалите играчи. Днес спечелихме три много важни точки за самочувствието на отбора!"

"За първи път, след само 3-4 тренировки с целия отбор, беше доста добро представянето си с новата схема. Доволен съм, като за първи път. В някои моменти, като няма отборът сили, трябва да опиташ нови решения. Радвам се, че се получи. Играчите приемат крачка по крачка новата философия.“„Трудно е да се каже как ще изглеждаме в следващите мачове. След края на първенството през декември ще видим. Но е удобство да имаш 2 или 3 варианта за схема. По принцип и двамата в тази позиция е много оптимална. Липсва и Стаматов. Искам да намерим верните решения. Радвам се за Илия Юруков. Помня, че аз го вкарах в първия отбор и му давах шанс. Не е в оптимална форма, но се раздаде. Доволен съм", посочи Стоянович, който бе запитан дали нападателят Станислав Иванов ще остане част от отбора на Левски.

"За негов трансфер не мога нищо да кажа. Не съм говорил по тази тема с никого от клуба. Моето желание е Стаси да се включи в отбора и да покаже всичко, което може.“

Защо Паулиньо остана резерва?

„Той има много добри качества, но въобще не е готов за игра. Имаше проблеми с вируса. Разговарях с него, всичко е чисто с нашите отношения."

За следващия съперник:

"Отборът на Арда играе хубав футбол, генерално - отборите на Николай Киров играят хубав футбол, атакуващ, харесващ се на публиката. Имат много добри играчи. Трябва да сме дисциплинирани. Имаме само два дни за подготовка за този мач."

За предстоящия сгъстен цикъл от мачове:

"Трудно е да се каже дали ще издържим физически. Нямахме и приятелски мач. Днес беше първата ми реална информация какво става с отбора. Трудно е програмата до края на първенството. Ще трябват ротации, но нямам и други възможности. Момчетата трябва да се възстановят добре."

За финансовата ситуация в клуба:

"Моята работа е на терена. Финансовите въпроси не ме вълнуват. Разбира се, наясно съм със ситуацията, но аз съм се концентрирал върху отбора. Надявам се нещата да се случат по-бързо."

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948