Тодор Неделев на прага на историческо постижение

Тодор Неделев на прага на историческо постижение

Topsport.bg

15-05-2024, 10:40

Тодор Неделев ще влезе в историята на българския футбол, ако днес Лудогорец спечели Купата на България. Той може да стане едва вторият играч, който е участвал във финали между два отбора за всеки от тях, като всеки път е ставал победител.

До момента единственият, който може да се похвали с подобно постижение е Дончо Донев. През 1988 г. той влиза като резерва за ЦСКА при победата над Левски с 4:1 в решителната битка за трофея, а 10 години по-късно вкарва гол и прави три асистенции за успеха на "сините" с 5:0 над "червените".

През 2014 г. Тодор Неделев не взе участие във финала за Купата на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив), тъй като вече беше продаден от "канарчетата" на Майнц. Три години по-късно обаче ликува с трофея, след като "жълто-черните" победиха "орлите" с 2:1. Днес 31-годишният национал може да спечели Купата с екипа на Лудогорец с победа над Ботев (Пловдив), за да влезе в историята, пише "Блиц".

Любопитен факт е, че в двата предишни финала между Лудогорец и Ботев (Пловдив) участие взе Абел Анисе. И в двата случая той беше от губещата страна. През 2014 г. той бе с екипа на "канарчетата", а три години по-късно играеше за "орлите".

Източник: Topsport.bg

Последни новини