Топчо коментира слуховете за Саво Милошевич и отсече: Моето бъдеще не е важно

Топчо коментира слуховете за Саво Милошевич и отсече: Моето бъдеще не е важно

Topsport.bg

25-05-2023, 18:06

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди мача с Черно море. Срещата е утре от 33-ия кръг на Първа лига, като разликата между двата отбора е само 4 точки. Сините са на 4-о място и не трябва да го пускат, ако искат да играят в Европа. Варненци са 5-и и пропускане на европейските турнири ще бъде неприятен край за един доста положителен сезон, в който показаха качества и в efbet Лига, и за купата на страната.

"Искам футболистите да не прегорят и да покажат каквото могат - своите индивидуални и отборни качества. И да се поздравим накрая с успех. Дали ме притесняма мача във Велико Търново между Левски и Черно море? Този мач е доста назад във времето, не мисля, че има някакдва важност или тежест относно утрешния. Всички футболисти са в друга форма - и индивидуална, и отборна. Крайният изход утре ще зависи от концентрацията, надиграването, единоборствата, агресията и футболните аргументи, разбира се. Нямаме нови контеузии, всички са на линия. Зависи от мене и от треньорския щаб кои ще изберем да играят. Нямаме проблеми с окомплектоването на състава", каза Елин Топузаков пред медиите.

Топузаков заяви, че съжалява за доста мачове, в които отборът му е пропуснал да спечели още точки с лека ръка. И посочи срещите с ЦСКА, с ФК ЦСКА 1948, както и гостуването на Локомотив (Пловдив) в редовния сезон.

"Съжаляваме за много мачове, не само за този с ФК ЦСКА 1948, в които сме пропуснали да вземем точка или три. Дали първия мач с ЦСКА, с ФК ЦСКА 1948, дори и гостуването на Локо Пловдив. Но е важно са спечелим утре и да задържим това място, на което сме и ако можем, ще атакуваме и по-горна позиция. Независимо как, но трябва да изпълним целта - а именно място в Европа".

Програмата с втората фаза на шампионата, както и столичните дербита, направиха така, че тимът да играе или като гост, или на националния стадион. Сега се връща на "Георги Аспарухов" и Топузаков намери повод да се пошегува с това. "В кръга на шегата - прекарваме повече време в един конкретен хотел в Пловдив, отколкото сме били домакини на "Герена". Разчитаме страшно много на нашите привърженици, които ни дават импулс в играта. Вярвам, че ще ни бъдат 12-ия играч...."

В последните в медийното пространство постоянно се въртят имена на сръбски треньори, които могат да бъдат наследници на Станимир Стоилов, тъй като бившият защитник води сините само временно до края на сезона.

"Първо е важно да се свърши работа. Това е най-важното и най-ключовото. Няколко пъти споменавах, че моето бъдеще не е важно. А е важно клубът да си постигне целите - защото това е важно и за финансовото спокойствие на всички. Нека свършим работа, тогава вече ръководството ще има думата".

Преди време той говори, че вече вижда пламък в очите на футболистите, което го прави оптимист. И няколко седмици по-късно това не се е променило. "Да, във всекидневната ми работа се усещаме все по-добре с футболистите. Свикнаха с някои малки неща, които вкарахме в играта. Но представянето им зависи изцяло от тяхната мотивация. Но наистина виждам този пламък. Важно е, когато с поведението си показваш, че искаш да спечелиш даден мач".

След това последна въпрос кой от футболистите би отличил от противника Черно море. На което Топузаков отговори: "Едва ли бих отличил някой конкретно, а доста повече от един. Черно море е сериозен отбор с доста аргументи, с много сериозен треньор като Илиан Илиев. Имат стил, имат много опитни играчи, част от тях са минали и през Левски. Респект към тях като клуб и като отбор, но ние сме по-класни. И трябва да го докажем на терена, а не само на приказки. Няма да е лесно, ще ни трябва и доста шанс".

Източник: Topsport.bg

Последни новини