Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Федерация и още футболни клубове получиха помощ от държавата

Федерация и още футболни клубове получиха помощ от държавата

Novsport

Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и още няколко спортни клубове получиха държавна помощ по програмата "60/40". Това стана ясно от поредния списък на НОИ с одобрените след кандидатстване.

Сериозно закъсалият Етър (Велико Търново) е подпомогнат с 18 515.31 лева. Държавата предоставя финансови средства и за служителите на столичните ПФК Септември (14 832.75 лв) и СК ДИТ София (515.72 лв).

Федерацията по лека атлетика получава 5372.03 лева. Пари са отпуснати на баскетболен клуб Рилски спортист (Самоков) 15 322.56 лв.

Също така одобрено за помощ е и дружеството "Сердика спортни имоти", в което държавата е апортирала стадион „Българска армия” и базата в Панчарево. То е собственост на Министерството на младежта и спорта.

Припомняме, че наскоро министърът на финансите Владислав Горанов обясни, че е бил търсен от собственици на футболни клубове, но ги посъветва да не кандидатстват за помощ от държавата. Въпреки това документи подадоха от БФС, Лудогорец, Ботев (Враца), Дунав (Русе) и Литекс. Както вече стана ясно, шампионите, както и врачани се отказаха от сумите. Сега обаче финансовата инжекция е от изключителна важност за Етър, който е застрашен да остане без лиценз за следващия сезон поради натрупани дългове.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село