Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Фурнаджиев: Само ЦСКА и Левски не подкрепиха договора за ТВ правата

Фурнаджиев: Само ЦСКА и Левски не подкрепиха договора за ТВ правата

Novsport

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията взети по време на срещата за телевизионните права, която се проведе на базата в Бояна. След сбирката стана ясно, че почти всички клубове подкрепят договора за ТВ правата, тъй като в българския футбол ще се наливат по 6.5 милиона лева годишно.

"Направихме среща относно телевизионните права, от 30 клуба, 28 са за, само Левски и ЦСКА изразиха резерви по този договор. Преразпределението се прави от Професионалната футболна лига, ако искат пак да се съберат да направят ново разпределение.

Имаше предложение от тези 5 % от които се отказва Футболният съюз тези средства да отидат в клубове, които налагат млади играчи. На следващия Изпълком ще го предложим за гласуване и ако се гласува ще бъде по този начин. Тоест тези 330 000 лева да бъдат давани на клубове, които налагат млади играчи", коментира Фурнаджиев.

"Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси, както от нас като ръководство, така и от медията, която също присъства на срещата, така че всичко е ясно, точно и прозрачно", добави той.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948