Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Четири столични стадиона са готови за VAR

Четири столични стадиона са готови за VAR

Novsport

Четири от софийските стадиони са готови с всички предписания и могат да посрещнат въвеждането на VAR системата.

Стадион „Васил Левски“, стадион „Българска армия“, стадион „Георги Аспарухов“ и стадион „Славия“ са получили одобрението на фирма Hawk-eye, която е ангажирана с въвеждането на системата в България.

Очаква се до края на седмицата да обиколката на стадионите в елита да продължи.

Днес ще бъдат проверени стадионите във Велико Търново, Разград и Варна, а утре обиколката продължава в Стара Загора, Кърджали и двата стадиона в Пловдив, за да приключи на съоръженията във Враца и Монтана.

Ако на някои стадиони има допълнителни предписания, то те ще могат да бъдат изпълнени в следващите няколко седмици, пише dsport.

Очаква се да излезе програмата на БФС и екипът, който отговаря за въвеждането на VAR да направи и планове за реалните технически тестове, които могат да се осъществят по време на мачовете през месец март. Има вероятно те да бъдат и на двубои от турнира за Купата на България.

Реалните тестове ще се проведат на стадионите 6 часа преди началото на дадена среща.

Тогава трябва да са налични и съдиите на мача, екипът на телевизията и VAR екипа, като домакините трябва да осигурят деца, които да симулират реални игрови ситуации, за да се тества системата на всеки стадион.Едва след тези тестове стадионите ще получат лиценз за използване на VAR и на тях могат да се играят мачове от първата шестица.

Именно в плейофите на най-добрите отбори ще бъде въведена системата за първи път, а от следващия сезон ще се използва за всички мачове.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948