Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Шеф в Левски със скандални разкрития за боя в Пловдив

Шеф в Левски със скандални разкрития за боя в Пловдив

Novsport

Случилото се в Пловдив на мача с Ботев е недопустимо и вреди на Левски като институция. Това заяви в интервю за "Хоризонт" Илия Христов. Председателят на сдружение "Сини сърца" и член на УС на клуба е на мнение, че различните фенски организации трябва да намерят общ език в името на любовта си към Левски.

Както е известно, привърженици на "сините" от различни фракции се сбиха по между си на мача с Ботев (Пд) в Коматево, загубен с 1:2 от сините. Тогава от полицията в Пловдив задържаха 40 запалянковци, на които им бяха наложени различни административни санкции.

"За съжаление това се превръща в някакъв рецидив. И друг път е имало подобни ситуации, а това вреди на Левски и на неговите привържениците. Разговарях с доста хора, но версиите са различни. Маловажно е кой е виновен и кой не е. Това уврежда на имиджа на Левски. Може да повлияе на доста хора преди старта с членските карти. Разговарял съм и то много пъти с представители на "Ултрас Левски", НПК, "София Запад" и всички останали. Там сме се опитали да изгладим противоречията. За съжаление това представя Левски в негативна светлина, от която ще страда клуба", обясни той.

"Много хора са споделяли с мен, че всички тези сблъсъци и нецензурни скандирания са ги отблъсквали от желанието да водят децата си на стадиона, за да подкрепят Левски. Този случай е изключително неприятен. Това са хора, които до преди няколко години са стояли рамо до рамо в сектор "Б". Левски като клуб направи всичко възможно да се избегне този конфликт. Полицията бе предупредена, че е възможно да се стигне до този инцидент, но той в крайна сметка се получи", каза още Илия Христов.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948