Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Шеф в ЦСКА се разкая: Стойкас Стоилас е най-голямата глупост в живота ми

Шеф в ЦСКА се разкая: Стойкас Стоилас е най-голямата глупост в живота ми

Novsport

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов определи изваждането на гръцки паспорт под името Стойкас Стоилас през юни 1999 година, за да заиграе без проблеми в Нюрнберг, като "най-голямата глупост в живота ми".

Стоилов говори пред "Билд" в навечерието на днешната контрола на ЦСКА с Нюрнберг, където игра в периода 1999-2002 година.

"Нюрнберг беше най-добрата спирка в кариерата ми. Да играеш пред 40 000 фантастични фенове, това е нещо, което никога няма да забравя", казва Стоилов.

От изданието му припомнят неприятния момент от престоя на Стойчо в Нюрнберг. Той беше осъден на 8 месеца услловно и трябваше да прекара една нощ в ареста заради притежанието на фалшив гръцки паспорт. Освет това той беше глобен със 70 000 тогавашни марки.

"Това е най-голямата глупост в живота ми. Тогава България не беше член на Европейския съюз и бившият ми клуб Литекс ми извади гръцки документи, за да мога по-лесно да премина в отбор от Англия.

Но вместо там се озовах в Нюрнберг. Никой не е мислил, че последствията ще бъдат такива", каза Стойчо Стоилов, който се подвизава като Стоилас почти година и половина, преди измамата да бъде разкрита.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село