Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Шеф на ЦСКА: Футболът ще върне Италия към нормалния живот

Шеф на ЦСКА: Футболът ще върне Италия към нормалния живот

Novsport

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета излезе с коментар на стената си във "Фейсбук", в който говори за италианския футбол.

Ето каква написа Джарета:

"През тези дни се говори много за футбол, цифри, пари, заплати, за обороти и така нататък с риска да се предостави подвеждащата и информация за "футболната картина". Особено на хората, които обичат този невероятен спорт".


"Футболът предизвиква интереса на повече от 30 млн. италианци, дава работа на повече от 300 хил. семейства, генерира 1% от брутния вътрешен продукт и 3 млрд. приходи, както и 8 млрд. евро от други свързани дейности".


"Не на последно място той внася 1 млрд. и 250 млн. евро на година в държавната хазна, 130 млн. се разпределят към школите на клубовете, както и към други спортни дисциплини."


"Щом сме се запознали веднъж с дейността на футболната индустрия в Италия, можем да дадем нашата оценка за системата".


"Приоритетът в момента е да се мисли за всички жертви и да се направи всичко възможно да се прекрати негативната тенденция. След като се справим с този проблем, ще имаме нужда от неща, които да ни върнат към нормалния живот. Футболът ще бъде едно от тях."

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село