Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Левски (София)Локомотив (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)Спартак (Варна)Хебър (Пазарджик)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)

Югозападната Трета лига ще бъде единна и с 22 отбора

Югозападната Трета лига ще бъде единна и с 22 отбора

Topsport.bg

Първенството в Югозападната Трета лига ще се проведе в единна група с 22 отбора, съобщиха от Българския футболен съюз за БТА. Имаше много сериозни индикации преди близо месец, че групата ще бъде в състав от 24 отбора и ще се раздели на две с по 12 подгрупи за по-лесно изграждане на календара.

Витоша (Бистрица) обаче влезе във Втора лига и така остават 22 отбора, които ще изиграят 42 кръга - нещо абсолютно непостижимо за професионалните клубове дори. След края на сезона първият влиза във Втора лига, а последните четири отбора изпадат.

Новите отбори в Югозападната Трета лига са изпадналите от професионалния футбол Септември (Симитли) и Марек (Дупница), а също така и Левски-Раковски (София) - единствен от четвърта дивизия заявил желание да се изкачи. В групата влизат и четири юношески отбора. Това са вторите отбори на Левски, Славия и ЦСКА-София, както и третият отбор на ЦСКА 1948. Съвсем скоро от Зоналния съвет на БФС ще обявят и датата за теглене на жребия за новия сезон.

В състав от 20 отбора ще бъде Югоизточната Трета лига, след като поради редица причини нямаше изпадащи. Планираният един отбор за изпадане се оказа Ямбол 1915 - изхвърлен по средата на пролетния дял заради множество нарушения в документацията. Но ямболии изведнъж оправиха всичко и на Конгреса на БФС през месец май бяха върнати сред редовните клубове. Също така Общото събрание на централата (Конгрес) гласува те да подновят първенството оттам, където са били заварени с решението за изваждане.

В тази трета Лига слиза отборът на Нефтохимик 1962 (Бургас), който се отказа по средата на сезона от участие във Втора лига. Новите членове пък са ОФК Сливен и Спартак 1947 (Пловдив). При само един напускащ - влезлия по-нагоре Левски (Крумовград) групата става с 20 отбора. Първенството ще започне на 6-и август и също ще има четири изпадащи състава. Вторите отбори на Берое и Локомотив (Пловдив) продължават участието си, но такъв няма да има за Арда (Кж).

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Локомотив
Славия
Черно море
Спартак
Локомотив
Ботев
Берое
Септември
Ботев
Пирин
Хебър
Лудогорец
Арда
ЦСКА 1948