10 от Левски надвиха трудно Пирин в Благоевград

 10 от Левски надвиха трудно Пирин в Благоевград

Topsport.bg

17-02-2024, 19:01

Левски постигна измъчен успех над Пирин с 2:1 като гост в сблъсък от 21-ия кръг на efbet лига.

Двубоят ще се запомни с редица интересни моменти особено през първата част, в която паднаха три попадения и бе вдигнат червен картон за Хосе Кордоба.

С днешната победа съставът на Николай Костов заема 4-то място с 38 точки, докато благоевградчани запазват 14-та позиция с 16 пункта.

 

С оглед явната доминация от началото на срещата, "сините" заслужено поведоха в 7-та минута. Централният нападател Рикардиньо получи топката в наказателното поле, след което се завъртя, за да отправи корав удар, който стражът Максим Ковальов отрази, но топката попадна в Марин Петков, чието изпълнение разпечата вратата на украинеца.

Въпреки допуснатото попадение, домакините не се сломиха и успяха бързо да възстановят паритета в двубоя. В 16-та минута грешка на десният краен бранител Патрик-Габриел Галчев позволи на играч на Пирин обезателно да изведе Юго Комано на стрелкова позиция, преодолявайки с лекота вратаря Пламен Андреев.

В 30-та минута защитникът на столичния гранд Патрик-Габриел Галчев можеше да изкупи вината си за гола на Пирин, тъй като пропусна добра възможност да се разпише от пряк свободен удар. Националът стреля от сериозна дистанция, ала топката удари горния стълб на вратата на Ковальов.

Ситуацията за Левски се влоши в 31-та минута , след като панамският защитник беше принуден да фаулира откъсващия се опасно Юго Комано. Първоначално реферът Никола Попов показа жълт картон на бранителя, предизвиквайки гнева на екзалтираната публика на "орлетата". Асистентите му на ВАР обаче го помолиха да прегледа съприкосновението и секунди по-късно арбитърът реши да изгони футболиста.

Вместо да последва импулс в играта на домакините, "сините" с човек по-малко съумяха да се домогнат до втори гол в края на полувремето, когато Рикардиньо реагира най-бързо и довкара отбитата топка с десния си крак.

През второто полувреме темпото на игра спадна драстично и липсваха интересни положения пред двете врати. Нелош шанс бе създаден в 64-та минута от Патрик-Габриел Галчев, чийто изстрел от фаул затрудни Максим Ковальов.

Едно от новите попълнения на Левски Фабио Лима за малко да открие головата си сметка. Крилото необезпокояван насочи топката коварно към вратата на Ковальов, но украинецът реагира с качествено спасяване.

Липсата на ефективност в рамките на второто полувреме лиши "сините" от ранно предрешаване на двубоя в своя полза. Патрик-Габриел Галчев центрира великолепно към Марин Петков, който изпрати топката над гредите. До края на мача гостите умело съхраниха аванса си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини