Aгенти разубеждават играчи да ходят в Хебър

Aгенти разубеждават играчи да ходят в Хебър

Topsport.bg

24-06-2024, 14:53

Хебър изпитва много сериозни затруднения с попълването на състава за следващия сезон, а след само четири дни тимът трябва да замине на подготвителен лагер в Словения. Смяната на властта преди седмица даде повод за оптимизъм на феновете, че "гробарите" ще се възстановят от финансовата криза от миналия сезон.

Това е на път да се случи, но сега ръководството на Хебър има друг проблем. Исканите футболисти масово отказват да дойдат в Пазарджик, въпреки нелошите условия, които им се предлагат. Причината е, че техните мениджъри твърдо не вярват, че Хебър се е справил с кризата и че бъдещето на клуба изглежда много неясно.

Според източник от новата управа, във футболните среди върви истинска кампания срещу Хебър и това е причината отборът все още да не е подписал поне с част от исканите футболисти. Засега двама нови подписаха - Хуго Озее от Крумовград и Радослав Терзиев от Спартак Вн. С отбора тренира и Георги Търтов, който през миналия сезон игра в Славия. Халфът Мартин Райнов също се присъедини към състава на Веселин Великов, но все още не е подписал договор. Има и двама чужденци на проби, като единият е вратар от Кабо Верде.

Проблемът е, че от групата от 22-ма футболисти, които започнаха подготовка, повечето са без договори и не е ясно кои от тях ще заминат за Словения. Според различни източници таранът Шейх Диаманка е поискал да напусне и да се премести в Пловдив при Любо Пенев и Локо Пд. Бъдещето на Ангел Бастунов изобщо е обвито в мъгла. Със сигурност неговият мениджър Николай Жейнов му търси отбор в чужбина.

Проблемите на Хебър със запазването на състава се появиха още в края на миналия сезон. Заради финансовата криза, тогавашното ръководство не предприе никакви действия, за да разговаря с играчите и да им предложи нови договори. От друга страна, тогава основната цел бе запазването на мястото в Първа лига и никой не мислеше за близкото бъдеще, пише "Мач Телеграф".

Източник: Topsport.bg

Последни новини