Bet365 и футболната статистика за играчи и мачове на Opta

Bet365 и футболната статистика за играчи и мачове на Opta

18-04-2024, 16:35

Когато говорим за футболни залози, винаги става въпрос за стратегии за предвиждане, защото без методика се разчита само и единствено на хаос и случайности. В Bet365 обръщат много сериозно внимание на това, заради което предоставят най-важното - информацията. Статистиката стои в основата на всяка една стратегия за прогнози и заради това днес ще разгледаме какво е родило партньорството на букмейкъра с Opta.

Opta е външен доставчик на спортни данни, който захранва с информация за статистика в различните футболни пазари.

Нейното предимство е, че обработва информацията в реално време. Прави това, посредством алгоритми с изкуствен интелект и намесата на реални хора. Това осигурява точния баланс в обработката, интерпретацията и навременното предоставяне на статистиката. Може да се каже, че това е лидерът в бранша. Отговарят за над 1000 първенства и турнири по цялата планета.

Едно от нещата, в които изпъкват са точните удари

По отношение на головете се брои, когато топката влиза във вратата, дори да няма намерение за гол.

За точен удар се брои и очевидно действие с намерение да се вкара гол, който би бил успешно реализиран, ако не е бил спасен от вратаря или друг играч (последен в отбраната, без шанс на вратаря да спаси гола).

Важно е да се отбележи, че за точни удари не се зачитат:

  • Удар, който уцелва напречна или странична греда, ако след това не е влязъл във вратата и е зачетен за гол.
  • Ако изстрелът е блокиран от друг играч, който не е последен в линията на отбраната.

Да продължим към статистиката на Opta за неточни удари

  • Генерално това е всеки опит да се вкара гол, който е неточен, но има няколко условия.
  • Топката преминава над или отстрани вратата, без да е била отместена от контакт с друг играч.
  • Ако без да е спряна от вратар или друг играч, според правилата, топката хипотетично би преминала над или отстрани на вратата.
  • Топката се удря в някоя от гредите, без да има отбелязан гол.

Ако един удар е блокиран по правилата описани в предишната секция, той НЕ се счита за неточен.

Opta са и царете на корнерите

Когато коженото кълбо излезе от очертанията на терена и това доведе до изпълнение на удар от ъгъла, това е корнер. Важно е да се знае, че, за да влезе в статистиката, играчът трябва да изпълни удара. Това е моментът, в който ще видите бройката да се увеличава. Не при излизането на топката от терена, когато корнерът бива отсъден.

Как се документират Единоборствата?

Това е друг много интересен пазар. За него трябва да има контакт на играч с топката по земя или да влезе в борба с противник, при която успешно отнема топката от него. Този играч, който е атакуван трябва да е бил в недвусмислено владение на топката преди отнемането ѝ.

  • Ако отнемащият топката или някой от неговия отбор получи топката заради единоборството, това се счита за успешно единоборство.
  • Както и ако топката излезе от терена, но без да бъде в притежание на отсрещния отбор.

Кога имаме единоборство, но то е изгубено?

Имаме ситуацията с контакта, но топката след това остава извън владението на страната, която иска да направи отнемането.

И двата случая, при изпълнение на условията, това се счита за един брой единоборство, без значение от кулминацията му. А вече според това къде остава топката се определя кой е изгубил или спечелил в ситуацията.

Тези статистики ти позволяват да излезеш извън рамката

Можеш да се насочиш извън утъпкания терен на класическите футболни пазари. Там, където можеш да имаш наистина своя и различна стратегия. Защото при класическите маркети стратегиите вече са измислени и трябва да вървиш в обувките на други хора. Комбинацията от двете също може да е много сполучлива. Надяваме се вече имаш представа как Opta работи и отчита различните неща, които се случват по терена, за да можеш ти от своя страна да използваш тази информация по най-добрия начин.