Агентът на Андреев: Това е един голям успех за българския футбол

Агентът на Андреев: Това е един голям успех за българския футбол

Topsport.bg

01-09-2024, 16:30

Агентът на Пламен Андреев - Виктор Кирков, говори пред медиите на Летище София след прибирането от Нидерландия, където младият вратар финализира трансфера си от Левски в местния гранд Фейенорд.

"Личните условия ги уточнихме в рамките на няколко часа в четвъртък, не сме имали абсолютно никакви противоречия с Фейенорд, върнахме два пъти това, което предложиха.

Това е един голям успех за българския футбол, нямаме такъв трансфер от 1999 Стилиян Петров в Селтик, имаше един трансфер на Ники Михайлов в Ливърпул, но той там не игра", започна Кирков.

Още в първия ден, в който Фейенорд прояви интерес, имаха специално отношение към Пламен, те виждат в него потенциала на вратар световна класа и искат да го развият. Въпрос на време е, и то не много, да бъде реална конкуренция на двамата им вратари", продължи агентът.

"Той е изключителен професионалист, мога да дам конкретен пример, понеже съм го водил на диетолог, който му даде специален начин на хранене, дава се аванс да хапваш нещо сладичко, той беше стопил мазнините до максимум, защото не беше взимал нищо извън режима", разкри Виктор Кирков.

"Всички всячески се опитват футболистите да се чувстват комфортно там, върнаха ни в бизнес класа, посрещнаха ни на летището, винаги са по двама човека там до него, в момента има човек, който специално обикаля по апартаменти, снима му видеа, в момента, в който кацне в Ротердам, ще му бъде даден апартамент, нищо не му липсва, освен близките хора, защото там животът не е толкова социален, но ще има много близки, които да го навестяват в следващите месеци."

"Лесно се случиха нещата с Левски, в рамките на три дни се развиха нещата, интересът е от два месеца, имаше интерес и от други клубове, но и моето, и на Пламен желанието беше Фейенорд, имаше леки перипетии с това, че Джъстън Байлоу не премина в Саутхемптън, но ще е от полза на Пламен да се състезава с такъв вратар", завърши Виктор Кирков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини