Ангел Червенков: Тежка и недопустима загуба за ЦСКА! Това е срам за всички!

Ангел Червенков: Тежка и недопустима загуба за ЦСКА! Това е срам за всички!

Topsport.bg

04-08-2024, 11:53

Вчера тимът на ЦСКА разочарова своите привърженици, след като бе надигран категорично в своето второ гостуване в първенството от Спартак с 0:3 във Варна.

Още по-голямо безпокойство обаче буди игровия срив в представянето на "червените", които в първия кръг в Разград показаха коренно различно лице и загатнаха, че могат да практикуват добър футбол.

Това беше и първата изненадваща загубя за новия наставник Томислав Стипич, който сега попадна в деликатна ситуация. Тепърва ще разберем дали хърватският специалист ще може да извади отбора от тази ситуация.

Ангел Червенков коментира представянето на "червените" и го определи като срамно.

"Това не само е тежка и недопустима загуба за ЦСКА. Това е срам за всички, които обичат ЦСКА, още повече, след като в първия мач си дал надежда, че може да има подобрение, а се приземяваш. Нещата още в третия кръг лъснаха в пълна степен и очевидно има нужда от много корекции и неслучайно беше тази пресконференция на директора Филип Филипов. Напрежението сред феновете на ЦСКА ескалира още в последния ни двубой за миналия сезон, тъй като те не желаят да виждат такъв ЦСКА, който е примирен, който не се бори да доминира и който да не проявява воля и характер, а само да има някакво присъствие. От мен запомнете обаче, такъв филм на "Армията" няма", заяви за Nostrabet.com.

"Нека да обясни треньора защото се получава така. Той каза, че нашите са играли като деца във Варна, но това не е достатъчно. Той да обясни конкретно за какво става дума, защото, когато си казал "А", ще кажеш и "Б". Аз лично съм видял къде са проблемите и грешките, но не ми е работа да ги посочвам. Мисля, че крайно негативно ще се отрази на ЦСКА тази загуба и ще доведе до напрежение в клуба. С цялото ми уважение към Спартак, това е отбор, който не е в завършен вид, и не е окомплектован, стикован и сработен. Така че да загубиш от такъв съперник с 0:3 и това да е най-малкото, с което си се отървал, е меко казано притеснително. Не на последно място треньорът на ЦСКА да даде обяснение и защо допускаме голове във всеки един мач. Той уж трябваше да е обединителна фигура, а се получава обратното", добави бившият централен защитник на "червените".

"Продължавам да твърдя също, че на някои играчи фланелката на ЦСКА им "тежи", но има и друго. Аз не виждам лидери, а имаме опитни играчи, котио получават не малко пари, и да се криеш и да не показваш своите възможности, не е редно, откъдето и да го погледнеш. Когато по-горе казах, че ще има напрежение на "Армията", такова ще има и около треньора и трябва да има. Защото в ЦСКА се признава само първото място и който работи в този клуб, винаги работи под огромно напрежение. Нашите фенове са взискателни и дори когато ЦСКА печели, искат победата да е гарнирана с много голове и много добра игра, а не само победа", каза още Червенков.

"От снощи имам много обаждания от колеги и приятели, и те ме питат какво се случва с ЦСКА. Аз за себе си съм анализирал нещата, но не искам да навлизам в детайли. Не мога да приема обаче, че ЦСКА да изгуби 6 от 9 възможни точки на старта на сезона. Виждаме, че Лудогорец не беше подготвен толкова добре и участва в Европа. Те измъкнаха мача срещу нас в Разград с търпение и тактическо позициониране. Втория мач бе протоколен и най-нормалното нещо бе да се вземе, а третия мач отново го губиш. Това, което виждам, си е направо катастрофа за ЦСКА", завърши Ангел Червенков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини