Антонио Вутов разкри защо се е разделил с ФК ЦСКА 1948

Антонио Вутов разкри защо се е разделил с ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

23-06-2024, 15:45

Наскоро Антонио Вутов и ФК ЦСКА 1948 се разделиха след като футболистът прекара точно 1 година при "червените" от Бистрица. Той изигра 32 мача за отбора. Вутов даде интервю за "Мач Телеграф".

Вутов вече е играч на Спартак (Варна).

Антонио, бързо след раздялата с ЦСКА 1948 премина в Спартак Варна. Как се стигна до трансфера ти?

- Буквално за секунди се разбрахме. Предвид високите амбиции на Спартак и историята на клуба, не беше трудно да приема предложението. Ще вложа всичките си усилия и ще дам най-доброто от себе си, за да постигнем много успехи заедно.

Защо се стигна до раздялата с ЦСКА 1948?

- Не бях доволен от минутите, които получавах в последните четири-пет месеца. Имах разговор със собственика на клуба, в началото не беше ОК да разтрогнем договора, но след дълъг разговор смятам, че стигнахме до най-добрия вариант и за двете страни. Разделихме се съвсем нормално, без драми.

Освен от Спартак, имаше ли предложения и от други клубове?

- Имах обаждания от няколко клуба, но нямаше нищо конкретно и официално. А така или иначе не търсех излизане извън България на всяка цена.

Все пак няколко думи и за сезона на ЦСКА 1948. Отборът в крайна сметка се класира за Европа и то с много млади момчета в състава.

- Това е най-хубавото. През зимата се прие тази нова политика да се налагат много млади състезатели, заради което в началото пострадаха малко резултатите на отбора, но с оглед, че в последния мач успяхме да победим ЦСКА и да се класираме за Европа, мисля че е ОК. Често в България виждаме това - големи амплитуди, горе-долу, но в крайна сметка смятам, че крайният резултат е добър.

При участието в Европа миналата година ЦСКА 1948 изтегли късата клечка с ФКСБ. Сега, при по-благосклонен жребий, смяташ ли, че отборът има шанс за пробив?

- През миналата година съперникът беше тежък, но смятам, че с нищо не отстъпвахме и имахме шанс дори да ги отстраним. С оглед на това, че бяха първи мачове на отбора в Европа и имахме много нови футболисти, смятам, че се представихме много достойно. Пожелавам успех на ЦСКА 1948 и в жребия, и в мачовете, за да се представят по-добре от миналата година.

Източник: Topsport.bg

Последни новини