Апоел (Беер Шева) - Черно море 0:0, голям пропуск на Исмаил Иса

Апоел (Беер Шева) - Черно море 0:0, голям пропуск на Исмаил Иса

Topsport.bg

25-07-2024, 19:44

Серебърният медалист от миналия сезон в Първа лига - Черно море се завръща в европейските клубни турири след девет години пауза. "Моряците" се изправят срещу състава на Апоел (Беер Шева) в двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.  Преди по-малко от година евреите бяха отстранени в същата фаза на турнира от друг български отбор - Левски.   Мачът в Ловеч започва в 20:00 часа, а главен съдия ще бъде Данияр Саки от Казахстан.

За последно варненският тим имаше възможност за изява на международна сцена през сезон 2015/2016, когато отпадна от Динамо (Минск)  в Лига Европа след общ резултат 1:5. Сега Черно море има нов шанс за по-добро класиране и представяне в Европа.

След прекрасния сезон, който варненци направиха, и спечелените сребърни медали сега феновете със сигурност ще очакват добро представяне в Лигата на конференциите. Положителен е и фактът, че Апоел (Беер Шева) е лишен от правото на домакинство заради военната обстановка в Израел. Именно поради тази причина те ще домакинстват на стадиона в Ловеч, което със сигурност е в бонус за родния тим.

Иначе Черно море вече изигра един официален мач. В първия кръг на efbet Лига "моряците" направиха 0:0 с друг представител на България в Лигата на конференциите - ФК ЦСКА 1948.

Това ще бъде първи официален мач за Апоел през сезона, тъй като шампионатът в Израел все още не започнал. През изминалата кампания отборът завърши на трето място след съставите на Макаби (Тел Авив) и Макаби (Хайфа).

Източник: Topsport.bg

Последни новини