Арда - Крумовград 0:0

Арда -  Крумовград 0:0

Topsport.bg

26-07-2024, 19:03

Арда приема Крумовград в откриващия двубой от втория кръг на Първа лига. Срещата "Арена Арда" в Кърджали стартира в 19:00 часа.

Арда на завърналия се през лятото Александър Тунчев ще търси първи точки за сезона срещу тима на Крумовград, който победи Славия с 1:0 в дебюта на Николай Рибарски. Тимът от Кърджали загуби от Локомотив (Пловдив) в първия кръг и със сигурност ще иска да вземе точки от втория си мач в първенството.

В състава на Тунчев аут за двубоя ще бъде Тонислав Йорданов, който ще изтърпява наказание заради получения първи в кариерата му червен картон в сблъсъка срещу Локо (Пд) преди седмица. Почти сигурно участие няма да вземат още Пламен Крачунов и Густаво Каскардо, които не бяха в групата за мача срещу "смърфовете" и продължават своето възстановяване от контузии.

Селекцията в тима от Родопите ще продължи, за което потвърди и самият Тунчев, като според последните информации, от Арда имат интерес към атакуващия полузащитник на Ботев (Враца) - Мартин Смоленски.

В лагера на Крумовград е наказан капитанът Божидар Кацаров, който вкара първото попадение в елита през новия сезон, с което донесе и победата на своя тим над Славия. Той, обаче, беше изгонен в края на мача и сега няма да бъде наличен. Очаква се пък и дебюта на новия нападател на отбора бразилецът Рафаел Фуртадо.

Неприятната новина е свързана с това, че Крумовград може да домакинства на друг стадион, ако състоянието на тревното покритие на терена в Коматено не се подобри. От футболната ни централа предупредиха още Ботев (Враца) и Хебър Пазарджик заради същия проблем с тежките терени.

До този момент в елита двата отбора са изиграли общо два мача помежду си през миналия сезон, като Арда записа успех с 3:1 като гост в Коматево, докато срещата в Кърджали завърши наравно 1:1.

Главен съдия на срещата е Стоян Арсов от София.

Източник: Topsport.bg

Последни новини