Арда - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)

Арда - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

04-03-2024, 16:03

Арда ще бъде домакин на Пирин (Благоевград) в двубой от 23-ия кръг на родната efbet Лига. Срещата на "Арена Арда" в Кърджали стартира в 15:00 часа.

Домакините са в серия от три поредни загуби след подновяването на първенството и общо четири във всички турнири от края на миналата година. Александър Тунчев беше заменен от Николай Киров на треньорския пост. При добре познатия Киров Арда падна в четвърфинала в турнира за Sesame Купа на България срещу ЦСКА и отборът отпадна след поражение с 0:1 на "Васил Левски".

Тимът изглежда, че ще се бори за седмата позиция, която дава право на плейоф за участие в турнира Лига на конференциите, а с победа днес тимът ще излезе именно седми. В момента Арда е девети с 31 точки, с две точки по-малко от седмия Ботев Пловдив.

Очаква се двама футболисти на дебютират днес срещу Пирин - десният бек Густаво Каскардо, може да започне като титуляр, както и централният защитник Феликс Ебоа Ебоа. Кадрови проблеми пред Киров с наказани или контузени играчи няма.

Пирин продължава да изпитва финансови затруднения, а в същото се бори и за елитния си статут на терена. Тимът заема 14-ата позиция с 19точки към момента. Миналата седмица "орлетата" също отпаднаха от турнира за Купата, след като загубиха с 1:2 от Хебър в Пазарджик на четвъртфиналите.

Треньорът Олександър Бабич обаче ще трябва да се справя с някои трудности около състава. Наказани за тази среща са Христо Попадийн и Венцислав Бенгюзов. Добрата новина е, че след санкция, в тима се завръща плеймейкъра Аймен Суда. През миналата седмица Пирин привлече и централния защитник Виталис Ягодинскис, който вече дебютира при загубата от Хебър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини