Арда - ЦСКА 2:0, Иван Тилев удвои аванса на домакините

Арда - ЦСКА 2:0, Иван Тилев удвои аванса на домакините

Topsport.bg

24-08-2024, 19:00

Арда и ЦСКА ще играят един срещу друг в ранния съботен двубой от програмата на шестия кръг в Първа лига. Началният час на футболното събитие е 19:00 и ще бъде проследено на живо от сериозен брой футболни фенове в Кърджали.

Двата състава няма как да са доволни от началото на сезона. Домакините са на десета позиция с шест точки, събрани от две победи - над Крумовград и Хебър. В останалите си срещу играчите на Александър Тунчев записаха поражения - от Локомотив (Пловдив), Лудогорец и Спартак (Варна).

Гостите пък са в сериозна криза след като са с цели три загуби от първите си четири мача - от Лудогорец, Спартак (Варна) и Славия. Сред тях има и една победа над Хебър, която за момента носи триточковия актив на тима до момента.

Ситуацията при "червените" е доста напрегната и нов неуспех може да доведе до сътресения, както в треньорския пост на Томислав Стипич, така и по високите етажи. Допълнителен проблем може да бъде фактът, че съставът от столицата отново ще е без подкрепата на своите фенове, тъй като отборът продължава да изтърпява наказание.

През миналия сезон двата тима се срещнаха помежду си три пъти. Първо мачът в София завърши без победител - 0:0, след това срещата в Кърджали бе спечелена от "червените" с 3:2. Отборите се срещнаха и на четвъртфинал за Купата на България, в който ЦСКА спечели с 1:0.

Главен съдия на срещата е Васимир Ел Хатиб, с помощници Даниел Ников и Никифор Велков. С ВАР ще се занимават Волен Чинков и Дениз Соклов, а работата на реферите зорко ще следи Цветан Кръстев. Делегат на БФС е Райчо Райчев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини