Арестуваха бивш футболист на Левски за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Арестуваха бивш футболист на Левски за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Topsport.bg

25-07-2023, 20:03

Полицията в Бургас разкри група за разпространение на наркотици в Слънчев бряг. В нея участват само чужденци - шестима нигерийци и двама от Гана, съобщи NOVA.

Всички са постоянно пребиваващи у нас, а 7 са задържани за 72 часа, докато последният се издирва от полицията.

Сред тях е и бившият футболист на Левски - Майкъл Тевия, който игра две години при сините. Групата разпространявали три вида дрога на нашата територия - марихуана, кокаин и екстази.

Използвани са тайници от африканците, като те били между 2 и 4 всеки ден - скрити в храстите, заровени в плажната ивица или до близки магазини.

Освен за столичани Тевия у нас е играл и за Локомотив Мездра, Калиакра, Любимец, Поморие и Верея.

За разлика от останалите задържани Майкъл не се криеше, но срамно беше навел глава, сякаш, за да покаже, че разбира в каква сериозна каша се е забъркал.

Окръжна прокуратура Бургас и ОД на МВР в Бургас отчетоха работата по разследването, която е продължила близо два месеца. Освен Майкъл Тевия са арестувани още 7 лица - 6 от Нигерия и един от Гана. Те са маскирали незаконната си дейност и са работили като викачи.

При ареста им бяха открити 140 таблетки екстази, 100 джъмпера с марихуана, 50 с кокаин и около 20 хил.лева в различни валути.

Майкъл Тевия е добре познато име в българския футбол. Той пристигна в страната ни през 2008 година и игра в силния в онези години "Локомотив" Мездра. Тогава бе представен от мениджъри като "най-обещаващият халф в Гана", впоследствие бе трансфериран в Левски, игра в Калиакра, Борац Чачак, японския Вондс, Хасково и Черноморец.

Прекрати кариерата си през 2018 година, защото всички имаха подозрения, че лъже за възрастта си. Той бе женен за бургазлийка, от която има момченце. Според негови близки обаче от известно време Майкъл се е разделил с жена си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини