Артур Платек: Новият договор на Керкез зависи от изпълнението на поставени цели

Артур Платек: Новият договор на Керкез зависи от изпълнението на поставени цели

Topsport.bg

27-04-2024, 10:03

Спортният директор на Ботев (Пловдив) Артур Платек обяви, че новият договор на старши треньора на тима Душан Керкез зависи от изпълнението на поставени цели.

Платек даде интервю пред клубната телевизия, в което отговори на някои от въпросите, които феновете на "канарчетата" имаха възможност да му зададат в официалната Фейсбук страница на клуба.

"Всеки от нас има ясно поставени цели и работим върху това да ги постигнем. Всички решения ще се взимат, след като видим дали тези цели са постигнати, или не. Когато дойдох в клуба, видях доста проблеми. Беше лесно за мен да ги идентифицирам от различни страни. Душан беше избран от мен, за да оправим тези проблеми и да ни изведе обратно към победите. Когато той дойде, отборът беше на лоша позиция в класирането, но поставихме ясна цел за всички в клуба - да се борим за Европа през Купата или през седмото място и бараж. За нас е важно да играем в Европа, защото това носи престиж, репутация и става по-лесно да привличаш по-качествени играчи. Целта ни е да създадем отбор, който да се бори за най-високо възможно класиране. Новини около новия договор на Душан Керкез ще има през месец май, сега е важно да се фокусираме върху целите си", отговори Платек на въпроса какво се случва с новия договор на старши треньора на тима.

Той обърна внимание и на селекцията в клуба, като разкри, че е привлякъл Ивелин Попов и Антоан Конте, за да може отборът да подобри представянето си след слабия старт на настоящия сезон.

"Сега работим върху летните трансферни цели, защото лятото е по-важно от зимата. Имаме ясна идея на какви позиции ни трябват футболисти, за да се подсилим с максимално качествени играчи. Имаме списък с набелязани такива и сега остава да си свършим работата. Не можем да си позволим да правим грешки на пазара, каквито са били правени тук в предходните сезони", категоричен е спортният директор на Ботев.

На въпрос кога "канарчетата" ще започнат да привличат и бразилски футболисти, Платек отговори, че наскоро е имал разговор с двама латиноамерикански играчи, но при трансферната политика на клуба не е важна националността, а качествата на състезателите и как те ще се впишат във философията за игра на отбора.

"Подкрепата на феновете също е от голямо значение. Очакваме тяхната подкрепа да е еднаква не само в дербитата, но и във всеки един мач. Нуждаем се от тях на стадиона", каза още Платек и отказа да даде оценка за работата си в Ботев.

"Мисля, че подобрих клуба много. Когато дойдох, исках да покажа и да мотивирам всички да работят упорито, защото само това е пътят към успеха. Искам да обърна внимание и на работата, която свърших в академията на клуба.

Изградихме силна връзка между първия отбор и академията. Треньорският щаб на мъжкия отбор следи непрекъснато тренировките и мачовете на по-малките. Някои от младите играчи получиха шанс да тренират с първия тим. Трябва да наблегнем на физическото развитие на юношите, защото това е ключът за тях да са готови за първия отбор", обясни Артур Платек и допълни, че в клуба обмислят вариант вторият отбор на "жълто-черните" да участва отново във Втора лига.

Източник: Topsport.bg

Последни новини