Атанас Пашев: Ще е страхотно, ако Ботев играе в групите на Лига Европа или Лигата на конференциите

Атанас Пашев: Ще е страхотно, ако Ботев играе в групите на Лига Европа или Лигата на конференциите

Topsport.bg

30-06-2024, 17:09

Легендата на Ботев (Пд) - Атанас Пашев - заяви, че ще бъде страхотно, ако отборът стигне до груповата фаза на Лига Европа или Лигата на конференциите.

Той заяви, че вярва, че са привлечени правилните нови попълнения и посочи къде според него трябва да бъде тимът през следващата година в първенството.

"Честно казано се надявам нещата да се получат и отборът да надгради. Всички искаме това и ще сме радостни да се случи. Доста нови попълнения има и се надявам да успеят да се адаптират бързо. Взехме играчи с добри визитки и това е хубаво. Вярвам на Душан Керкез, че е успял да вземе точните хора на всяка позиция, желая им успех и им стискам палци нещата да се получат. Имаме в състава си Ивелин Попов и това е положително. Той направи един отличен сезон с Ботев Пд. Сега Лъчезар Балтанов ще се опита да предаде опита си на младите момчета в клуба", заяви той пред "Мач Телеграф".

"Мисля, че ще успеем да подобрим класирането си през предстоящия сезон. Важно ще е за всички това нещо да се случи. Реалната цел на Ботев трябва да е в Топ 3 и да се опита да вземе Купата на България отново. Мястото на този клуб е в тройката на класирането. Не ми се иска да се правят сметки за седмото място или нещо друго. Това не приляга на клуб като Ботев Пд. Дано отборът да върви в правилната посока. Сега предстоят и мачове в Лига Европа и всички ги очакваме с нетърпение. Важно е да продължим напред. Марибор е определено приемлив съперник, който имаме сили да отстраним. Те са преодолим отбор и момчетата трябва да бъдат концентрирани.

Мисля, че с нашата публика ще успеем да ги сразим, този стадион и тази публика заслужават да гледат мачове от европейските клубни турнири. Огледалото на свършената работа е в тези мачове. Тогава се вижда най-добре кой какво може. Ако успеем да стигнем до групова фаза дали на Лига Европа, дали на Лигата на конференциите ще е страхотно", завърши Атанас Пашев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини