Ачиари: През цялото време стояхме добре на терена

Ачиари: През цялото време стояхме добре на терена

Topsport.bg

вчера, 20:21

Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари коментира поражението с 0:1 от ЦСКА на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, което е част от деветия кръг в Първа лига. След четвъртата поредна загуба наставникът на старозагорци заяви, че съдията си е свършил по страхотен начин работата, но ВАР му е повлиял на решението да отсъди дузпа за ЦСКА.

"Беше един мач с много ситуации. Стояхме много добре и през двете полувремена. Знаем, че като сме без Леандро Годой и Франсиско Сагардия трябваше да се представим малко по-добре в атака. Липсваше ни ефективност и не успяхме да вкараме гол. Имахме добри ситуации. През първото полувреме ЦСКА владееше топката, но му липсваше завършващия пас. Ние трябваше да се много концентриране срещу този добър отбор, който има и добър треньор", заяви Хосе Луис Ачиари.

"Бяхме проучили ЦСКА и нямаше тази ефективност, която отборът имаше в предишния мач срещу Локомотив София. Ситуацията за гол стана в края на първото полувреме. Една ситуация, в която ВАР каза на съдията на да изчака. Имали сме опит с ВАР. Съдията е на 4 метра от ситуацията, вижда я, но обаче му се обаждат от ВАР за тази ситуация. Съдията направи добър мач, нямаше той вина, но го повикаха от ВАР и той промени решението си", каза още наставникът на Берое.

"Стояхме 90 минути добре на терена. Днес отборът се представи добре, но не успяхме да спечелим точки. Гледаме мач за мач. Ако направим един анализ на загубените мачове, играли сме срещу добри отбори като Ботев Пловдив, Лудогорец и ЦСКА. Стояхме добре, имаше пълно равенство на терена, но за съжаление ни липсваше ефективността пред гола", призна Ачиари.

"Имахме положения за гол и не трябва да разчитаме на един или двама играчи да бележат. Това трябва да го подобрим и ще започнем да вкарваме повече голове", каза още той.

"Мануел Монселио игра 60 минути. Той идва от Уругвай, където футболът е по-бавен и му трябва време за адаптация. Постепенно трябва да го вкараме в отбора. Като нямаме типични нападатели се наложи той да води нападението. Неговата най-добра позиция е да играе зад нападателя, а всъщност днес играеше на върха на нападението", коментира Хосе Луис Ачиари.

"Казаха ни, че регламентът е такъв, че трябва да има съгласие от двата отбора, защото някои от камерите на ВАР можеше да нямат добра видимост към терена, ако някой фен се изправи. Мачът си мина и нищо не се случи", заяви още наставникът на Берое.

"Работата се вижда на терена. Аз мисля само как да тренирам футболистите си. Срещу Ботев Пловдив, Лудогорец и ЦСКА загубихме от силни отбори. И трите срещи стояхме добре на терена и загубихме с един гол. Все нещо мачовете не ни достигаше. Ще гледаме да се представим по най-добрия начин срещу Славия у дома", завърши Хосе Луис Ачиари.

Източник: Topsport.bg

Последни новини