Ачиари: Разглеждаме оферти за бъдещето на Себастиан Вия

Ачиари: Разглеждаме оферти за бъдещето на Себастиан Вия

Topsport.bg

11-06-2024, 21:15

Наставникът на Берое Хосе Луис Ачиари изрази мнение на старта на подготовката на старозагорци. Той разкри, че клубът води преговори с трима български състезатели.

"Много съм щастлив, че съм отново тук след две седмици почивка. Вече тялото иска да тренира и да работи. Много съм щастлив да бъда отново с играчите, щаба и да съм в клуба. Започваме да се готвим за новия сезон", сподели Хосе Луис Ачиари.

"Разполагаме с 90% от футболистите, с които завършихме първенството. Има футболисти, чиито договори изтекоха и напуснаха. Има и други случаи като Лучано Скуадроне и Франко Минго, които ще пристигнат по-късно. Разглеждаме оферти за бъдещето на Себастиан Вия. Много сме доволни, защото започваме подготовка с пълни обороти. Викнали сме петима юноши", добави още той.

"Вини Трибуле си тръгна. Имаме двама нови играчи, които клубът скоро ще обяви. Единият е Алберто Салидо, който играе зад нападателя, а другият е Хуанка Пинеда, който може да играе еднакво добре и двата фланга на нападението", коментира аржентинският специалист.

"Търсим най-добрите попълнения за Берое. Ръководството на клуба гледа да привлече качествени нови играчи, за да сме конкурентоспособни в шампионата. Днес стартираме и се надявам да се подготвим добре за първия мач от първенство", обяви Ачиари.

"Вече отправихме оферти към трима български футболисти от Първа лига и чакаме да дойдат при нас", призна той.

"Себастиан Вия е футболист на Берое и има още 2 години договор с клуба. Ако няма трансфер, той ще остане. Ние обаче трябва да бъдем реалисти и си даваме сметка, че е трудно да го задържим. Има много клубове, които искат да го привлекат. Ще приемем най-добрата оферта за него", допълни още треньорът.

"Аз съм много доволен, че не започваме подготовката от нулата. Имаме едни ключови играчи, които са наши футболисти. Не започваме от нулата. Имаме и петима юноши, които стартират подготовка от първия ден. Ако се представят добре, ще получат и договори за първия отбор. От предишния сезон имаме една база футболисти, които ще се опитаме да надградим", коментира наставникъ.

"Ще играем с отбори от Първа и Втора лига, които са силни. Резултатите от контролите за нас не са важни, а как ще се представи отбора. Надявам се да надградим представянето си от миналия сезон. Можем да уговорим още 2-3 контроли. Имаме време, за да преценим дали ще отидем за една седмица на лагер. Ако не отидем, ще се готвим на нашата база", сподели Ачиари.

Източник: Topsport.bg

Последни новини