Балтанов след бенефиса: Приятно ми стана, но и тежко в сърцето

Балтанов след бенефиса: Приятно ми стана, но и тежко в сърцето

Topsport.bg

27-05-2024, 23:23

Лъчезар Балтанов не можа да сдържи сълзите си след края на последния си мач с екипа на Ботев (Пловдив) в българския футболен елит. Капитанът на "жълто-черните" говори пред колегите от "Дарик" след домакинството срещу Арда, загубено от Ботев Пловдив с 0:1.

"Приятно ми става, но и тежко в сърцето. Това отдавна е говорено и решено, сега се случва, щастлив съм, че хората дойдоха и ме подкрепиха. Имаше нотка на леко тръгване да се разплача, като ме сменяха. За мен беше важно хората да са щастливи и да ме запомнят като един щастлив човек, който винаги е давал всичко за този отбор и ще продължава да дава", започна Балтанов минути след мача на стадион "Христо Ботев" срещу Арда, който е последен за футболиста, който се превърна в единственият, печелил два пъти Купата на България с "канарчетата" - през 2017 и 2024 г.

Той говори за шпалира, с който бе изпратен от футболистите както на Ботев Пловдив, така и на Арда: "Силен е наистина този момент, очаквах днес да има изненади. Не знаех какво ще се случи. За мен е чест, постоянно благодаря на своя отбор, сега в съблекалнята го направих. Благодаря на отбора на Арда, че се наредиха всички. За мен е изключителна чест и се радвам, че малко или много съм докоснал хората в сърцата. Това съм аз, винаги ще го правя, винаги ще ми е на сърце и това няма да се промени".

"Ролята, винаги съм се надявал да бъда пример по начина, по който съм излизал не само на мачове, но и на тренировка, защото там се постигат целите, а на мачове са резултатите, защото затова тренират цяла седмица. Не казвам, че съм Уау, не обичам да се хваля, но съм един пример. В съблекалнята преди мача казах на младите да взимат примери, да взимат пример от Ивелин Попов, защото на 36 години да си може би най-добрият футболист в България, това трябва да е пример за тях и да е водещо, защото всяка една тренировка трябва да се влагат като по опитните и така ще станат по-добри. Днес мога да кажа, че момчетата се представиха добре. Нормално е да има притеснение, играхме срещу добър отбор, те искаха непременно да спечелят, за да могат да се преборят за бараж. Младите момчета стояха добре, днес минаха през този мач, така ще се развият. Имаше доста дебютанти, дано видят за какво става въпрос, това да ги зарази и след година-две да са основни футболисти на Ботев Пловдив", каза той за младите футболисти в Ботев Пловдив.

"Да кажа честно, надявах се, но чак 3 купи за тези толкова години, в които съм бил тук, е нещо невероятно. Радвам се и за тъста ми, забравих да го спомена, да ми е жив и здрав, много го обичам. Той е ботевист откакто се помни и съм много щастлив за него и още един път - много го обичам", каза още Балтанов след последния си мач за "жълто-черните".

Той се обърна и към феновете: "В този мач без значение, в който трябваше да се даде шанс на малките и да се направи моето изпращане, дойдоха прилична бройка хора. Щастлив съм, че ми скандираха името цял мач и ме изпратиха по този начин. За мен това е чест, знам, че поне малко съм ги докоснал със своето себераздаване и своята игра. Никога не съм се пестил и колкото е възможно винаги съм давал всичко от себе си".

"Стана ми много драго на сърце. Адски много им благодаря", завърши просълзеният Лъчезар Балтанов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини