Барчовски: Томаш има огромно желание, но не е магьосник

Барчовски: Томаш има огромно желание, но не е магьосник

Topsport.bg

02-10-2024, 19:34

Дългогодишният баскетболист на ЦСКА и настоящ национален селекционер Росен Барчовски даде интервю пред "Тема Спорт", в което засегна и футболния ЦСКА.

"Абсолютно правилна стъпка за смяна на треньора и привличане на млад, талантлив специалист, израснал в ЦСКА, българин. Тук няма коментар.

Беше засегнат друг клуб като Спартак Варна, но в професионалния спорт тези неща се случват, няма място за сантименти. Вижда се много голяма мотивация и от него, както и големи очаквания от публиката.

Неговият старт не е толкова лош на фона на началото на сезона. Но искам да предупредя публиката на ЦСКА, която познавам до болка, че понякога очакванията и желанията надхвърлят възможностите. И когато те са такива, това се качва като отговорност най-вече на плещите на треньора, който повече от всички иска да успее и да стане шампион.

Прекомерното напрежение и очакване от един треньор обаче се прехвърля и върху играчите. Трябва търпение. Видно е, че Томаш има огромно желание, но не е магьосник. Стискам му палци, дано да успее. Призовавам за повече търпение, защото, когато тази публика започне да изисква, кара треньорите да отговарят, което не е необходимо.

Желанието на трибуните не е достатъчно. И аз искам много, ама не мога. Трябва класа, характер на победители, стиковка, сложно е. Но ЦСКА върви в правилна посока, още повече че започна да се строи стадион. Частен клуб в България да строи стадион досега не е имало. Дано го видим завършен.

Трябва да се изгражда отбор, да се гледа добрата игра, да се гони победа във всеки мач, но да не се правят трагедии. Виждал съм го в спорта - фойерверки. Изливат се едни пари, взимаш скъпи играчи и какво от това? В баскетбола миналата година Левски станаха носители на купата на финал срещу ЦСКА. Тази година единия отбор го няма, другият едва оцелява. Така че трябва да се гледа изграждането", заяви Барчовски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини