Бербатов е против идеята на Касабов за липса на мандатност

Бербатов е против идеята на Касабов за липса на мандатност

Topsport.bg

11-03-2024, 18:43

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов коментира предложението на и.д. в момента и негов конкурент за поста Михаил Касабов, който се обяви за премахване на мандатността в централата.

"Аз съм против с цялото ми сърце срещу премахването на мандатността. Трябва да има мандатност, защото иначе ще настъпи корупция. Защо Михаил Касабов иска да няма? Това трябва да го попитате него. Сега няма мандатност и виждате докъде сме докарани. Ти трябва да знаеш кога да спреш.

Лично аз съм се чул и с Левски, и с ЦСКА, и с Локото и с всички големи клубове, за да ги поканим на срещата днес. Дадени са им програми и покани. Очаквам ги и се надявам да ги видим на срещата. Показали сме им нужното уважение", добави Бербатов,

"Поканили сме всички големи отбори и ще видим дали ще присъстват на срещата.

Това, че има повече кандидати от БФС, това показва, че има някакво несъгласие. Дали е целенасочено или наистина има разногласия, ще разберем на Конгреса. Аз лично гледам моя екип и шансовете ни за успех", продължи той.

"Очакваме, че ще бъде гласувана оставката на Борислав Михайлов. Гласуването на оставката е волеви акт и не трябва да се гласува. Тя трябва да бъде приета от делегатите. Сега ще бъде обратно. Сега вотът ще бъде таен, ще се гласува.

Не се съмнявам, че клубовете са стигнали до този момент, в който са осъзнали, че трябва да гласуват оставката на Борислав Михайлов", каза още Бербатов.

"Ако няма мандатност, властта опиянява. Ако няма мандатност, след 18 години сигурно ще бъдем като тях, защото властта е лошо нещо. Създава навици, които трудно можеш да изкорениш", добави на свой ред Стилиян Петров.

"Ние не искаме да сме тук 20-25 години. Ние искаме да изградим нещо за футбола и следващият да има базата да надгражда. За това казваме, че това не е наша самоцел. Ние искаме развитието на българския футбол. Хората вече имаха 18 години", каза още Стенли.

Източник: Topsport.bg

Последни новини