Бербатов разкри своя Изпълком, ако спечели изборите за президент на БФС (обновена)

Бербатов разкри своя Изпълком, ако спечели изборите за президент на БФС (обновена)

Topsport.bg

11-03-2024, 16:17

Кандидатът за президентския пост на БФС Димитър Бербатов говори пред медиите преди Конгреса на 15 март. Той представи как ще изглежда Изпълкомът, ако спечели изборите.

"Три години изминаха, откакто ние като екип започнахме тази битка за промяната на българския футбол. На 15 ще бъде кулминацията. Кого ще предпочетат клубовете, ще разберем. Каквото зависеше от нас, ние го направихме тези три години.  Ние сме лицата на нашия екип, които се показваме по-често, но ние сме само част от нашия екип.  Искаме нещата да започнат на 15-и и да приключат на 15-и. Ние ще искаме вие и вашите колеги да бъдете допуснати до залата на Конгреса.  Ако вие не бъдете допуснати, това ще бъде първият сигнал, че нещо се готви на Конгреса. Не виждам причина медиите да не бъдат допуснати да отразяват нещо толкова значимо. Футболът е феномен и всички малко или много се интересуваме от него. 

Изпълкомът на БФС, който ние избрахме и мислим, че ще бъдем хората, на които ще бъде гласувано доверие да работим за по-доброто на българския футбол: Президентът влиза автоматично в Изпълкома. Стилиян Петров и Мартин Петров също в Изпълнителния комитет.

Членовете на Изпълкома са 15, показахме трима, следващите са: Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов съосновател и изпълнителен директор на Payhawk, Атанас Пеканов - работил в Европейската централна банка, Пламен Марков, Георги Владов, проф. Георги Попов - работи към УЕФА, Дарин Маджаров - основател на онлайн платформата "Уча.се", Петър Ганев, Велизар Величков, Костадин Димитров - кмет на Пловдив, Методи Байкушев - кмет на Благоевград.

Опитали сме да имаме различен микс от футболни хора, юристи, икономисти, финансисти, хора, които правят футбола, какъвто е - бизнес продукт.

Нямам никакви притеснения относно Изпълкома. Държавата трябва да е партньор на БФС, за да тръгнат нещата по-бързо в правилната посока.

Има двама настоящи кметове, защото трябва да работим много активно с общините. Общините подпомагат по-малките клубове, а ако не го правят, футболът замира и изчезва. Работейки с тези общини, трябва да вдигнем приходите на клубовете или да намалим поне разходите. Ние показваме на клубовете, че искаме да работим с общините и кметовете.  

Атанас Пеканов е специалист в своето направление. Всяко едно перо, откъдето ние може да вземем финансиране е добре дошло. Той е специалист в това, което прави и ще ни е нужен в това направление. Аз не разбирам в това направление. Ще намираме нужното финансиране.

Времената са различни и заради това реших да направя тези промени в Изпълкома в сравнение с предишния представен от мен. 

Когато си лидер, трябва да взимаш непопулярни решения. Ние знаем, че тези решения са за доброто без да подценявам качествата на хората, които са били в предишния Изпълком.  Каузата е по-голяма от всички нас. Каузата е за развитието на българския футбол", каза той.

Той коментира и изказването на друг от претендентите за поста - Манол Иванов, който в своя медийна проява, обяви, че Бербатов е имал среща с кандидат премиера Мария Габриел.

"Виждал съм се Мария Габриел преди две години. По линия на моята фондация, в която подпомагаме талантливи деца. Тя тогава бе европейски комисар и дискутирахме работата на фондацията и начина, по който помагаме на децата. Хората, която изнасят подобна информация са чули-недочули", каза Бербатов.

Той коментира и изказванията, че Стилиян Петров би получил повече одобрение от него за президент на БФС.

"Когато някой каже, че харесва повече Стилиян от мен, какво да си изгубя съня ли? Някои харесват мен, други Стилиян, трети Мартин. Това е нормално. Пътят ни е показал, че когато сме заедно сме силни, а не когато сме разделени. Дори и Стилиян да беше отпред, аз щях да го подкрепя. Щом и тримата сме тук, значи е ясно къде сме.

Надяваме се на най-доброто, но се подготвяме и за най-лошото за организацията на Конгреса. Ние сме готови да направим всичко Конгресът да се проведе по правилния начин. Ако видим, че се случват някой неща, които са грешни. Да се крие как се броят бюлетини например. С риск да стане малко неприятно, ще го направим. Затова държим медиите да бъдат вътре, за да бъде всичко прозрачно".

"На 18 март, новият екип, който и да е той, трябва да се яви в понеделник и да започне да работи. Михаил Касабов трябва да подпише за влизането в управление", каза още Бербатов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини