Берое - Локомотив (София) 0:0, двата отбора спукаха топката... буквално

Берое - Локомотив (София) 0:0, двата отбора спукаха топката... буквално

Topsport.bg

29-07-2024, 19:00

Отборите на Берое и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в предпоследен двубой от втория кръг на Първа лига. Срещата на стадиона в Стара Загора е с начален час 19:00.

Въпреки сериозните финансови и управленски неуредици, за които се говореше в Берое цяло лято, заралии започнаха по отличен начин новия сезон. Те постигнаха победа като гост над новака Септември с 1:0, а единственият гол беше дело на завърналият се от Аржентина - Леандро Годой. Футболистът, известен с прозвището си "Кошмара", бе само част от очакваната трансферна инвазия на чужденци при "зелено-белите".

Така срещу септемврийци дебютираха играчи като Салидо, Пинеда и Сариеги. Вини Трибуле пък продължава да си търси нов отбор, а като фаворит за неговия подпис се смята словенският Марибор.

От ръководството на Берое използваха удобния момент да обявят на всеослушание, че клубът продължава с оздравяването си и подобрява своето финансово състояние. Заралии вече не дължали пари на футболисти или треньори, свързани със старозагорци.

Локомотив (София) има за какво да се реваншира на своите привърженици. "Железничарите" стартираха с много оптимизъм столичното дерби с Левски, като Анте Аралица дори отбеляза гол за 1:0. Нещата обаче не се развиха по добър начин за "железничарите" и всичко завърши с тежка загуба 1:6. Срещу "сините" Локо демонстрира слаба физическа и тактическа подготовка. Това означава и много работа за Иван Колев и неговия щаб, чиято основна цел през кампанията е да държат максимално далеч "червено-черните" от опасната зона.

Столичани са в серия от три поредни победи над Берое, при това две от тях дойдоха точно на стадиона в Стара Загора.

Главен съдия на срещата е Мартин Великов, с помощници Димо Вълчев и Красимир Атанасов. С ВАР ще се занимават Волен Чинков и Дениз Соколов. Делегат на БФС е Пламен Николов, а работата на реферите зорко ще следи Цветан Кръстев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини