Берое - Лудогорец 0:0, Пьотровски удари греда в края на първата част

Берое - Лудогорец 0:0, Пьотровски удари греда в края на първата част

Topsport.bg

25-08-2024, 21:13

Отборите на Берое и Лудогорец се изправят един срещу друг в късния неделен двубой от програмата на Първа лига. По традиция двата тима са изградени почти изцяло от чуждестранни футболисти, което ще намали до минимум наличието на български такива в Стара Загора.

През седмицата шампионите на България изиграха много силен мач в европейските клубни турнири. Те победиха Петрокуб с 4:0 в плейоф за участие в същинската фаза на Лига Европа, като се очаква голяма част от така наречените титуляри да получат почивка срещу заралии.

Под въпрос за двубоя е норвежецът Аслак фон Витри, който е заявил пред клубното ръководство, че иска да бъде трансфериран в шведския Юргорден.

В същото време домакините от Стара Загора отново съумяха да сформират боеспособен отбор, воден от наставника Хосе Луис Ачиари, въпреки че бяха напуснати от някои от играчите, носели екипа на тима през миналата кампания.

Берое събра 10 точки от 5 мача, докато Лудогорец има 9 точки от едва 3 срещи. Все пак трябва да се отбележи, че "орлите" са с два мача по-малко, тъй като имат два отложени двубоя.

Главен съдия на срещата е Владимир Вълков, с помощници Георги Дойнов и Илиян Капарашев. С ВАР ще се занимават Радослав Гидженов и Георги Стамболджиев. Делегат на БФС е Коце Костадинов, а работата на реферите зорко ще следи Кольо Данев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини