Берое и Ботев (Враца) не успяха да се победят след уникална драма в края

Берое и Ботев (Враца) не успяха да се победят след уникална драма в края

Topsport.bg

15-03-2024, 18:19

Берое и Ботев (Враца) завършиха 2:2 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Първият гол за домакините отбеляза Джорди Говеа, който се разписа в 17-ата минута на срещата, а Браян Переа изравни в 59-ата. В 71-ата минута Джани Политано изведе домакините с гол за 2:1, но в 94-ата минута Даниел Генов изравни за 2:2.

Първата интересна ситуация дойде в 10-ата минута от двубоя. Тогава бранителят на гостите Мартин Ачков отправи удар от далечна дистанция, но ударът му беше много далеч от целта.

Едва 7 минути по-късно домакините се разписаха с гол на Джорди Говеа, който комбинира с Франсиско Сагардия, а след това навлезе в наказателното поле на врачани и изведе тима си напред.

В 25-ата минута Себастиан Вия за малко да покачи за 2:0. Той показа добра техника и се справи с двама играчи на Ботев (Враца) и стреля опасно с левия крак. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб.

Втората част започна по-силно за домакините. Още в 49-ата минута Вия отново се опита да затрудни врачани, след като напредна с топката и стреля точно, но Бариос улови спокойно.

В 53-ата гредата лиши Берое от гол, след като Вия проби по десния фланг и пусна остър пас към Сагардия, който стреля от движение. Неговият удар обаче срещна левия страничен стълб.

Само 6 минути след това, в 59-ата минута, се стигна до равенство - врачани изравниха с гол на Браян Переа. Мартин Смоленски изпълни корнер, а Браян Переа засече топката с глава и изравни резултата за 1:1.

В 71-ата минута Берое отново поведе в резултата, след като Политано успя да се разпише за 2:1. Себастиян Вия бе изведен от Вини Трибуле и остана очи в очи с Федерико Бариос. Въпреки това той реши да подаде към Джани Политано, който с лекота прати топката в мрежата на врачани. Беше вдигнат флаг за засада срещу Вия, но ВАР прегледа ситуацията и в крайна сметка сигнализира, че Вия е бил в редовна позиция и така попадението на Джани Политино бе признато.

Пет минути преди края Ласана Н'диайде получи топка в наказателното поле, успя да се обърне и стреля. Неговото изпълнение обаче бе блокирано и мина встрани.

В четвъртата минута добавеното време Даниел Генов реализира спасителния гол за врачани, който отбеляза за 2:2. Браян Переа отклони с глава и в наказателното поле на Берое настъпи истински хаос. Там Ласана Н'диайе бе оставен сам и стреля, а Даниел Генов се разписа за 2:2.

Източник: Topsport.bg

Последни новини