Билетите за мача България - Люксембург са в продажба

Билетите за мача България - Люксембург са в продажба

Topsport.bg

вчера, 14:16

От днес в онлайн продажба са билетите за домакинския мач на националния отбор на България срещу Люксембург от турнира Лига на нациите, писаха в сайта си от БФС.

Срещата ще се изиграе на 12 октомври от 19:00 ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, а част от приходите ще отидат в подкрепа на благородна кауза.От 9 октомври талони ще се продават и на билетната каса на ст. "Христо Ботев" (достъпът на непълнолетни лица ще става само с декларация за придружител), а цените са, както следва:

Сектор А - 25 лв.

Сектор B - 15 лв.

Сектор C - 20 лв.

Сектор D - 15 лв.

Националният отбор на България ще подкрепи изграждането на паметник на легендарния Динко Дерменджиев-Чико в родния му Пловдив. По 1 лв. от всеки продаден билет за мача с Люксембург ще бъде дарен за този проект. С екипа на националния тим и олимпийската селекция митичният нападател на "Ботев" Пловдив има изиграни 57 мача, в които отбелязва 19 гола. Участва на три световни първенства - през 1962 г. в Чили, през 1966 г. в Англия и през 1970 г. в Мексико. Дерменджиев си отиде от този свят на 1 май 2019 г., но остава завинаги един от най-важните членове на българското футболно семейство.

Финансовата подкрепа, която Българският футболен съюз ще окаже, е само първа стъпка от дългосрочната социална стратегия на централата, кулминацията на която ще бъде създаването на собствена благотворителна фондация. Тя ще стартира своята работа в съвсем близко бъдеще, като ще подкрепя различни каузи и проекти, свързани с любимата игра.

Източник: Topsport.bg