Битката за Родопите приключи без победител

Битката за Родопите приключи без победител

Topsport.bg

29-03-2024, 18:24

Отборите на Арда и Крумовград не се победиха в едно от регионалните дербита на efbet Лига. Срещата в Кърджали приключи при резултат 1:1. По-недоволни от него би трябвало да бъдат домакините, които имаха всички предпоставки да се поздравят и с пълния комплект от точки.

Селекцията на Николай Киров откри още в четвъртата минута чрез дебютанта Чиононсо Офор. Колективна грешка в 28-ата обаче постави "небесносините" на колене, след като с красив удар се разписа Велев.

До края Арда имаше достатъчно добри положения за победен гол, но с пропуски блеснаха Станислав Иванов и Феликс Ебоа Ебоа. Попадение на Иван Коконов пък правилно беше отменено поради засада.

Двата тима остават съседи в класирането, делейки с 7/8-мо място с по 36 точки. Добрата новина за Крумовград пък е продължаването на серията им от срещи без загуба.

Крумовград опита да затвърди реномето си на един от най-добрите отбори през пролетта, атакувайки Арда още след първия съдийски сигнал. Алекс Колев обаче не стигна до пас, пратен около дузпата.

Арда не се впечатли особено от устрема на крумовградчани и повали опонента още с първия си удар в мача. Само четири минути бяха необходими на дебютиращия нападател Чиононсо Офор, за да зарадва публиката в Кърджали. Преминалият през американската МЛС стрелец получи отлично центриране от Борислав Цонев и с глава майсторски вкара за 1:0.

Селекцията на Николай Киров продължи да бъде агресивна до краен предел. В 9-ата минута Офор отново попадна под светлините на прожекторите. №9 изпусна точния момент за удар, но пък показа завиден поглед и върна към дузпата за връхлитащия Иван Коконов. Опитният халф на "небесносините" обаче трябваше да завърши далеч по-добре.

Инкасираното попадение обърка игровия план на Крумовград, като гостите започнаха да изпитват все повече трудности в организирането на атаки. В отбрана за Арда пък Феликс Ебоа Ебоа неутрализираше по всякакъв начин национала Александър Колев.

Милен Стоев блесна с решителни действия в защита за Арда в 26-ата, след като спечели ключова битка на "втория етаж" с Александър Колев. Ситуацията се разигра малко пред голлинията на домакините и при друг развой на събитията, голът в мрежата на кърджалийци можеше да бъде факт.

От Арда сякаш не обърнаха внимание на "сигналната лампичка" от предходния абзац и се стигна до изравняването на резултата в 28-ата минута. Тонев и Али разиграха добре по левия фланг. Последва центриране към наказателното поле, където Юсеин пробва да отиграе, но неуспехът му се превърна в "асистенция" за непокрития Велев. Украинецът имаше достатъчно време да настрои своя мерник и преодолее с красив изстрел Господинов.

37-ата минута можеше да се окаже щастлива и за двата тима. Първо отлична ситуация се откри пред Александър Колев, който не съумя да насочи с глава в целта. Веднага събитията се пренесоха от другата страна на терена, където акробатичен удар на Офор беше спасен от Янко Георгиев.

Малко преди почивката, Арда отново поведе в резултата, но радостта на "небесносините" продължи няколко секунди. Иван Коконов завърши отлично своя солова акция, но пък се оказа, че е бил малко зад последния в отбраната на Крумовград при получаването на паса от Боби Цонев.

Като по чудо, Арда не затвори първата част с гол преднина в 44-ата минута. Офор отново се показа като комбинативен играч и пусна за Цонев в наказателното поле. Плеймейкърът загърби своя опонент и получи удобната възможност да прати топката към далечната греда, матирайки дори и стража Георгиев. Точно тогава се случи и наглед невероятното, тъй като съотборниците Станислав Иванов и Иван Коконов, връхлетяха върху кълбото, блъснаха се и провалиха тази толкова реална възможност за 2:1.

За да се случи нещо интересно на "Арена Арда", публиката трябваше да чака чак до 63-ата минута. Тогава Борислав Цонев центрира от фаул, а Феликс Ебоа Ебоа скочи над всички, за да стреля с глава. Топката премина на сантиметри от дясната греда на Янко Георгиев.

Арда можеше само да съжалява, че не реализира попадение в 74-ата минута. Големият длъжник се казваше националът Станислав Иванов. Стаси получи отличен извеждащ пас от Лъчезар Котев, но останал сам срещу Георгиев, шутира право в обсега на стража на Крумовград.

До края двата тима сякаш изгубиха устрем в търсенето на трите точки и регионалното дерби приключи при 1:1.

В следващия кръг Арда ще опита да вземе своето при визитата на последния Етър. Крумовград приема на Коматево - Хебър.

Източник: Topsport.bg

Последни новини