Боби Цонев: Ако искаме да вземем нещо от мача с Левски, ще трябва да атакуваме

Боби Цонев: Ако искаме да вземем нещо от мача с Левски, ще трябва да атакуваме

Topsport.bg

вчера, 17:25

Халфът на Арда Кърджали Борислав Цонев заяви, че той и неговите съотборници трябва да вярват от първата минута в победата срещу Левски в предстоящия мач от десетия кръг на Първа лига на стадион "Георги Аспарухов".

"Определено може да кажем, че представянето на Арда се подобрява с всеки изминал мач. От четири кръга нямаме загубен мач. Стабилизирахме представянето в защита и създаваме положения в атака, което ни помага да побеждаваме. Имаме още много работа. Надявам се да продължим в същия дух."

Стабилно представяне в защита и минимализиране на грешките ли ще бъде ключа за евентуален успех срещу Левски?

- Да, да, все пак Левски е много силен отбор и вкарва доста голове. Мисля, че е вкарал най-много голове от всички отбори в първенството. Изключително важно ще бъде да запазим концентрация в защита. Смятам, че ако искаме да вземем нещо от този мач, ще трябва да атакуваме и да се опитваме да създаваме и ние положения.

Левски е много силен при статични положения, отбелязахте ли го това в разбора?

- Левски има доста високи футболисти, които играят добре с глава, но според мен и ние разполагаме с високо играчи и ще се опитаме да им противодействаме по най-добрия начин. За мен Левски има и други силни качества, трябва да внимаваме и с други неща.

Какво ще бъде решаващо в предстоящия сблъсък?

- Не мога да кажа, не съм до толкова добре запознат детайлно с техния отбор. За нас мога да кажа, че ще бъде ключово да сме концентрирани през цялото време и да покажем манталитет на победители от самото начало на мача. Трябва да вярваме в победата. Това ще е най-ключовото, за да излезем с положителен резултат.

Левски има проблеми в халфовата линия с Карлос Охене, може ли това се окаже ключово в мача за Арда?

- Не мисля, че един играч може да промени толкова много. Не мисля, че само той допринася като цяло за играта на Левски. Те имат и дълбочина в състава, други футболисти, така че ако Охене не може да играе, ще бъде заместен. Левски ще бъде опасен, както в центъра, така и напред.

Ще играеш за пореден път на Герена срещу Левски, има ли нещо по-специално в тези мачове?

- Разбира се, че е по-специално. Доста приятно чувство е. Дълги години съм играл там. Имал съм само хубави моменти. Имал съм лоши резултати, но като цяло хубавите моменти излизат на преден план. Надявам се да стане хубав мач. Виждам, че доста хора подкрепят отбора сега. Отборът върви в положителна линия, така че се надявам да стане един хубав мач и двата отбора да зарадваме феновете.

Какви са амбициите на Арда през новия сезон?

- През последните години амбициите на Арда винаги са били отборът да е в челото на класирането. Надявам се да се преборим за челните позиции и да се класираме за европейските клубни турнири. За шампиони в Арда не се коментира, гледаме да си вземем мачовете и да сме по-напред в класирането.

Източник: Topsport.bg

Последни новини