Бодуров: Нямам големи очаквания за дербито... 0:0 или 1:1

Бодуров: Нямам големи очаквания за дербито... 0:0 или 1:1

Topsport.bg

вчера, 23:19

Бившият национал и футболист на ЦСКА - Николай Бодуров, даде мнението си за предстоящото дерби между "червените" и Левски. Той коментира и тежкото поражение на България от Северна Ирландия с 0:5 в Белфаст.

"Нямам кой знае какви големи очаквания за дербито. Според мен крайният резултат ще е 0:0 или най-много - 1:1. С оглед на пораженията на двата тима в последния кръг, те ще се стремят да не загубят предстоящия двубой. Много добре знаем, че за треньорите това е най-важното, защото иначе после ще ги грабнат феновете. Вместо да излязат с нагласата да победят, се стремят да не допуснат поражение, което не е хубаво и не стават добри дербита в последно време. Но като цяло качеството на футбола ни е такова, защото и треньорите на другите отбори гледат по този начин - играеш за 0:0 и напред каквото стане", заяви Бодуров пред "Тема спорт".

"Националният отбор се представи много слабо. Няма какво още да нагнетяваме обстановката. Но това го има във футбола и хората, които са играли, добре го знаят. Много обаче стоят и чакат, когато тимът побеждава и след първата загуба започват да злобеят и лаят. Обичаме по фейсбук да плюем и когато някой е на дъното, да го натиснем още.

Има и такива дни във футбола. Ето, аз го изживях преди дни. Кога съм вярвал, че ще падна с 5 гола от дубъла на ЦСКА 1948? Получи им се всичко на момчетата, а на нас - не и си взеха мача. Лошото за играчите е, че става дума за националния отбор и ще има по-голям отзвук. Всеки ще дава мнение. Но трябва да са силни психически и да го преодолеят, за да спечелят оставащите два мача и всичко ще си дойде на мястото. Да, няма да е лесно, но не и невъзможно. Аз няма да ги оплюя, защото знам, че има такива дни. Трябва да се даде вот на доверие на Илиан Илиев. Не падаше и беше супер, а при една загуба - дай да го махаме. Искам да пожелая на момчетата да се вдигнат и да спечелят следващите мачове", добави още той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини