Борислав Георгиев: Левски дължи още 5 762 000 лева

Борислав Георгиев: Левски дължи още 5 762 000 лева

Topsport.bg

10-04-2024, 11:32

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев говори пред медиите на днешния брифинг на "сините" на "Герена".

"Харесвам всички левскари. Не харесвам, когато се критикува безидейно. Когато правиш някакви внушения, е хубаво да дадеш идеи. Такова нещо не видях. Какво заварихме преди година? Дълг в размер на 12 милиона, необслужване по текущите година и половина. Задължения към кредитори над два милиона и половина. Празен магазин. Дори старата екипировка не беше изплатена. Изхарчени пари по договорите с генералния спонсор - пари, на които не можехме да разчитаме в този период.

Огромна е заслугата на синята общност - успяхме да се справим. Не обичам да коментирам старо ръководство, колеги - или нищо, или добро. Но все пак е важно да се знае какво сме заварили. Имаше пълно недоверие от всички държавни органи към нас. Пълно недоверие и на бизнеса. Наложихме строга финансова дисциплина. Борбата е за спасяване на честта и достойнството на ПФК Левски, за запазване на неговата автентичност - да нямаме тирета, запетайка и други препинателни знаци, това щеше да е краят. Най-лесно е това, което направиха други клубове. Всички левскари могат да излязат с гордо вдигната глава.

Миналата година имахме лихва над 100 000 лева на месец. Главницата е изплатена изцяло, а 3 762 000 лева са разсрочени до 2027 година, тази сума не носи допълнителни задължения на клуба. От трансферите чисто в клуба ще влязат 3 800 000 евро. Не е влязло още всичко. Имам молба да не се тиражират неверни съобщения, които наливат вода в мелницата на нашите "доброжелатели", които си приписват заслуги, които нямат. Лихвата, която е разсрочена до 2027 година, няма отношение към лиценза. За лиценза няма проблеми. Клубът има дълг два милиона към Общината, сумата ще бъде разсрочена за три години. Пак казвам - няма проблем за лиценза. Значи общо е 5 762 000 лева", каза Борислав Георгиев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини