Ботев (Враца) постигна важна победа и засили Етър към Втора лига

Ботев (Враца) постигна важна победа и засили Етър към Втора лига

Topsport.bg

19-04-2024, 19:23

Ботев (Враца) взе много важна победа с 2:0 победа при домакинството си Етър на стадион "Христо Ботев" в първи мач от последния кръг от редовния сезон. Головете за състава воден от Христо Янев бяха дело на Мартин Смоленски в 32-ата минута и на резервата Даниел Генов в последните секунди на добавеното време на мача. Гостите пък завършиха срещата с десет души след директен червен картон на Серин Файе още в 10-ата минута. 

Първата по-интересна ситуация в срещата беше в 8-ата минута. Тогава Браян Переа получи пас от дълбочина, овладя топката и се озова сам срещу вратаря, но беше фаулиран от Серин Файе. Първоначално главният рефер Георги Кабаков показа жълт картон на сенегалеца, но беше привикан от ВАР, след което промени решението си и изгони защитника.

В 23-ата минута се откри отлична възможност за гол за домакините. Браян Переа засече с глава центриране от корнер на близката греда, но прати топката опасно над вратата.

Натискът на врачани даде резултат в 32-ата минута. Възпитаниците на Христо Янев организираха многоходова атака, при която Марко Мажуга подаде към Браян Переа. Колумбиецът върна към Мартин Смоленски, който нанесе силен удар от границата на наказателното поле, топката рикошира в Георги Александров и влезе в левия ъгъл за 1:0.

Четири минути по-късно Етър имаше възможност да изравни. Хосекарлос Ван Ранкин изведе Иван Василев зад отбраната на Ботев. Нападателят напредна и нанесе удар, с който Красимир Костов се справи и изби в корнер. След неговото изпълнение Горка Ларучея отправи удар с глава, но Костов улови.

В 38-ата минута Ангел Мартинов изби удар от далечна дистанция на Ласана Ндиайе. В продължението на първата част след центриране от корнер топката се озова в Стефан Велев на границата на наказателното поле. Опитният халф опита техничен удар, но стреля над вратата.

В 51-ата минута Браян Перея се възползва от грешка на Луис Кордова, овладя топката и навлезе в наказателното поле. Колумбиецът опита удар от десетина метра, който беше блокиран от Георги Александров. Пет минути след това Мартин Смоленски шутира от далечна дистанция, но топката премина над вратата.

В 84-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на домакините. Шано Букхолда беше най-съобразителен и опита удар от трудна позиция, който обаче беше неточен. Две минути след това Переа пусна извеждащ пас към Ласана Ндийае, който овладя топката, напредна, но не успя да преодолее Ангел Мартинов. Вратарят успя да избие топката с крак.

Домакините стигнаха и до втори гол в четвъртата минута на добавеното време. Бубакар Траоре елиминира Георги Александров отдясно, навлезе в наказателното поле и намери Даниел Генов, който с удар отблизо оформи крайното 2:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини