Ботев (Пд) и Черно море не намериха начин как да си вкарат гол на "Колежа"

Ботев (Пд) и Черно море не намериха начин как да си вкарат гол на

Topsport.bg

31-03-2024, 18:26

Отборите на Ботев (Пд) и Черно море не се победиха в първия неделен мач от програмата на efbet Лига. Получилото се 0:0 едва ли е добра новина и за двата тима, тъй като "моряците" леко изостанаха от битката за титлата с Лудогорец и ЦСКА, докато пловдивските им опоненти направиха отстъпление в борбата за баражното седмо място.

Като цяло, под тепетата се получи нервен мач, който изобилстваше от доста битка и малко голови ситуации. За домакините по-интересните положения пропиляха Георги Николов и Брахими, докато варненци нямаха точен удар към вратата на "жълто-черните", но веднъж подобаващо притесниха своя съперник след добра солова акция на Исмаил Иса.

Илиан Илиев се ядоса на своите футболисти след само 120 секунди от мача на "Колежа". Повод за недоволството му стана фактът, че Самуел Акере бе оставен прекалено лесно да отправи изстрел, попаднал в обсега на сигурния Иван Дюлгеров.

Душан Керкез беше направил изненада в тактическата си постройка и Мохамед Брахими играеше на върха на атаката. Именно тази негова интересна рокада можеше да даде ефект в осмата минута. Акере пусна пас в перспектива за №7, който влезе на скорост в наказателното поле и шутира по диагонал. Дюлгеров се справи с вещина и улови.

Домакините поискаха дузпа в 19-ата минута, след като Виктор Попов събори в наказателното поле Мохамед Брахими. Реферът Валентин Железов обаче бързо успокои "канарите", защото още в самото начало на ситуацията бе вдигнат фаул за засада. Още по-комичното беше, че Брахими искаше нарушение заради това, че неволно сам се изрита с десния крак в левия...

Черно море имаше първия си отличен шанс за гол в 23-ата минута. Исмаил Иса загърби младия бранител Атанас Чернев и се отправи застрашително към вратата на Ханкич. Бившият нападател на Левски и Литекс обаче загуби баланс и ударът му нямаше необходимата точност.

Ивелин Попов реши да напомни за себе си в средата на първата част, когато негов изстрел от границата на наказателното поле профуча покрай дясната странична греда на "моряците".

Валентин Железов вбеси Ивелин Попов и футболистите на Ботев (Пд) в 44-ата минута. Тогава Попето бе набрал скорост и тъкмо се готвеше за изстрел, когато Влатко Дробаров го дръпна за фланелката. Домакините поискаха фаул, но главният съдия отсъди авантаж. При него Акере шутира, но право в тялото на Цветомир Панов.

Надиграването продължи и през второто полувреме, като и двата тима демонстрираха огромното си желание за достигането до гола.

Търпимостта на домакините към главния арбитър Железов продължи. В 56-ата минута, иначе спокойният, Душан Керкез, изпусна нервите си и започна да сипе обиди по адрес на съдията край тъчлинията. Това му донесе и официално предупреждение.

Иван Дюлгеров действа решително в 69-ата минута. Тогава вратарят на Черно море прочете добре развоя на събитията и блокира в решителния миг опит за извеждащо подаване към Ивелин Попов.

Смените в състава на Ботев - Укаки и Николов, можеха да направят разликата в този двубой с настъпването на 86-ата минута, Нигериецът изкара една топка от фланга, която трябваше да бъде достигната от централния нападател. Николов обаче бе неутрализиран от отличната реакция на Иван Дюлгеров.

До края на срещата и двата тима решиха да не рискуват безразсъдно и това спомогна изключително много за крайното 0:0.

В междинния кръг Черно море ще приеме на свой терен Локомотив (София). Ботев (Пд) пък ще има тракийско дерби с Берое.

Източник: Topsport.bg

Последни новини