Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 2:1, Укаки бележи, докато феновете на "канарите" се бият помежду си

Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 2:1, Укаки бележи, докато феновете на

Topsport.bg

28-07-2024, 21:17

Ботев (Пловдив) приема Локомотив (Пловдив) в 119-ото градско дерби. Двубоят на стадион "Христо Ботев" започва в 21:15ч., а главен съдия на срещата ще бъде Георги Кабаков.

"Колежа" ще бъде препълнен до краен предел, като целият сектор за гости, където ще бъдат поместени феновете на Локомотив, е разпродаден.

Преди три дни Ботев загуби с 1:2 визитата си на Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Въпреки поражението "канарчетата" изиграха страхотен мач и играха наравно с гръцкия тим, като дори го надигра тотално през второто полувреме. Сега на пътя на "жълто-черните" предстои непредсказуемо дерби с Локомотив, който стартира кампанията в Първа лига с победа над Арда с 1:0.

Ефе Али е наказан от състава на гостите, но пък наставникът Любослав Пенев ще седне на резервната скамейка, след като изтърпя наказанието си в първия мач за сезона, получено още от престоя на специалиста в Хебър.

Най-вероятно в Ботев ще има леки промени с оглед тежкото гостуване в Атина и предстоящия реванш с Панатинайкос следващата седмица.

За капитана на Локомотив Димитър Илиев неделният сблъсък ще бъде под №20 срещу градския съперник. До момента той е излизал срещу "канарчетата" 18 пъти в първенството и веднъж за купата. Във втория турнир това се случи във финала през 2019-а, който бе спечелен от смърфовете с 1:0 и Илиев вдигна трофея.

Източник: Topsport.bg

Последни новини