Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 0:1, Ахмедов повежда за гостите

Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 0:1, Ахмедов повежда за гостите

Topsport.bg

24-08-2024, 22:52

Отборите на Ботев (Пд) и Спартак (Варна) се изправят един срещу друг в късния съботен двубой от програмата на Първа лига. Футболното събитие започва в 21:15 часа и ще се проведе на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Коматево заради трагичното тревно покритие, което към този момент предлага чисто новият стадион "Христо Ботев".

Ботев приключи европейското си участие след поражение в Мостар, но пък бързо се върна на победния път в родния шампионат.

Отборът победи Хебър (Пазарджик) с 1:0 с гол на Кристиан Нвачукву. В същото време Спартак (Варна) започна силно кампанията под ръководството на наставника Александър Томаш. След завръщането си в елита от Втора лига отборът събра 10 точки в 5 мача. Със същия актив, но с мач по-малко са "канарчетата", чиято среща с Лудогорец беше отложена заради ангажиментите им в европейските клубни турнири.

Автобус с фенове, организиран от клубното ръководство на варненци, ще пътува, за да подкрепи любимците си в Града под тепетата в съботната вечер. Агитките на двата отбора са побратимени и се очаква да създадат добра за футбол атмосфера.

Главен съдия на срещата е Иво Андреев, с помощници Иво Колев и Мирослав Иванов. С ВАР ще се занимават Валентин Железов и Станимир Илков. Делега на БФС Благой Благоев, а работата на реферите зорко ще следи Антон Генов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини