Ботев (Пловдив) победи изразително Берое след два гола на Георги Николов

Ботев (Пловдив) победи изразително Берое след два гола на Георги Николов

Topsport.bg

04-04-2024, 18:57

Ботев (Пловдив) записа успех над Берое в 27-ия кръг на efbet Лига след 3:0 на стадион "Берое" в Стара Загора. Голмайстори за гостите бяха Константинос Балоянис, който се разписа в 22-ата минута, а Георги Николов отбеляза 2 гола. Първият дойде в 31-ата минута, а вторият беше в 53-ата минута.

В самото начало на мача домакините създадоха по-добрите положения на терена. Още в 5-ата минута Берое организира добра атака, след като Себастиан Вия успя да намери пролука и се опита да шутира към вратата, но Хидайет Ханкич с хубав плонж се намеси и успя да избие.

Първото най-добро положение за някой от двата отбора отново бе за домакините. В 20-ата минута Себастиян Вия подаде към Джани Политино, който стреля, но Ханкич бе на висота и спаси.

Въпреки това обаче в 22-ата минута, Константинос Балоянис успя да изведе Ботев (Пловдив) напред. Футболистите на Душан Керкез организираха страхотна контраатака, при която Уме Емануел подаде по земя към свободния Константинос Балоянис, който бе излязъл очи в очи с вратаря Артур Мота и не пропусна да отбележи.

В 31-ата минута Георги Николов също реализира и така гостите поведоха с 2:0. Константинос Балоянис центрира от ъглов удар към Георги Николов. Той успя да се откъсне от Карлос Алгара и отбеляза с глава втори гол за своя отбор.

В 45-ата минута домакините имаха добра възможност да намалят. Себастиян Вия центрира отдясно към Дамян Йорданов, който беше в наказателното поле, който обаче не успя да атакува правилно топката и не последва нищо интересно.

Втората част започна повече от отлично за "канарчетата" с второ попадение на Георги Николов, който реализира в 53-ата минута. Уме Емануел проби мощно отляво и успя да навлезе в наказателното поле. Той подаде успореден пас към Георги Николов, който беше в близка дистанция до вратата и нямаше как да сгреши.

Едва 3 минути по-късно домакините стигнаха до най-добрата си възможност в срещата. Себастиан Вия центрира по земя към Сагардия. Той не успя да засече топката, а тя отиде към Вини Трибуле, който шутира, но Николай Минков блокира удара.

Постепенно темпото на игра спадна и нямаше интересни положения пред двете врати.

Източник: Topsport.bg

Последни новини