Ботев (Пловдив) се изстреля в Топ 6 след лесна победа над Ботев (Враца)

Ботев (Пловдив) се изстреля в Топ 6 след лесна победа над Ботев (Враца)

Topsport.bg

12-04-2024, 19:42

Ботев (Пловдив) надви с 2:0 Ботев (Враца) в сблъсък от 29-ия кръг на efbet Лига. По този начин съставът на Душан Керкез се изкачи на шестата позиция с 41 точки, докато днешният им съперник е предпоследен с едва 19 пункта.

В герои за пловдивчани се превърнаха Дилан Мертенс, който даде аванс на тима в 39-та минута. Домакините продължиха със стабилната си игра и през второто полувреме увеличиха преднината си с гол на Антонио Перейра в 62-та минута.

Макар "канарчетата" в първите минути да доминираха във владението на топката, гостите от Враца в лицето Мирослав Маринов можеха да открият резултата в 21-та минута, когато нападателят отправи корав удар, предизвикал добра намеса на Хидайет Ханкич.

"Жълто-черните" също се активизираха в атака и за малко да поведат, след като в 28-та минута Ехидже Укаки излезе на стрелкова позиция, ала стражът Красимир Костов бързо го затвори и отби удара му.

В 39-та минута преимуществото на домакините през първата част най-накрая се увенча с успех. Полузащитникът Дилан Мертенс осъществи впечатляващ рейд, след което нанесе мощен изстрел за 1:0.

Въпреки изоставането в срещата, минути преди края на полувремето момчетата на Христо Янев пропуснаха страхотен шанс да възстановят паритета. При центриране от ъглов удар Мартин Бачев стреля с глава, Ханкич спаси, последва добавка от страна на Марко Мажуга, принуждавайки вратарят отново да реагира.

На фона на тоталната доминация, "канарчетата" заслужено удвоиха преднината си в 62-та минута. Константинос Балоянис центрира от ъглов удар, а в малкото наказателно поле Антонио Перейра бе непокрит, за да се разпише с глава. До края на мача не се стигна до нищо по-интересно.

Източник: Topsport.bg

Последни новини