Ботев (Пловдив) ще има нов треньор от лятото

Ботев (Пловдив) ще има нов треньор от лятото

Topsport.bg

06-04-2024, 08:27

Нов треньор ще има в Ботев Пловдив от лятото, информира "Тема Спорт". Става въпрос за един от любимците на феновете - Лъчезар Балтанов.

Почти сигурно той ще започне работа в клуба като наставник. Възможните опции са да е помощник в дубъла или да води някои от наборите в школата. Не е изключено дори да влезе в щаба на първия тим.

Тепърва ще бъде уточнявана неговата роля. Договорът на полузащитника с канарчетата е до края на сезона. Вероятността да бъде подновен е малка, защото самият футболист обмислял да сложи край на богата си кариера. С годините той се превърна в идол за бултрасите и доказа верността си към Ботев Пд.

За първи път Балтанов облече жълто-черния екип преди 10 години - през 2014-а. През 2020/21 за кратко той бе в Царско село. Юношата на Левски е носил още екипите на Калиакра, Ботев Враца и Черноморец Бургас. Има мачове за младежкия и мъжкия ни национален отбор.

На 11 юли халфът ще стане на 36 години.

Почти сигурно Балтанов ще е титуляр за Ботев Пд във втори пореден мач, заради наказанието на Перереа. Лъчо ще си партнира в средата на терена с Джеймс Ето"о, който се завръща след санкция, заради която не игра с Берое.

В групата на канарчетата ще има още една промяна. В нея ще се завърне хърватския нападател Мартин Секулич. Той лекуваше контузия и бе извън сметките за визитата под Аязмото, спечелена убедително с 3:0. Неговият конкурент в атака - Георги Николов се отчете с 2 гола срещу заралии и почти сигурно пак ще води атаката.

Младокът Димитър Папазов отново ще е на левия бек. 17-годишният талант направи силен мач срещу Берое.

Източник: Topsport.bg

Последни новини